UA Рус

Який документ до школи слід надавати дитині після пропуску кількох днів навчання?

19 жовтня 2021 11639 Друк
Який документ до школи слід надавати дитині після пропуску кількох днів навчання?

Після пропуску кількох днів навчання для відвідування школи дитині достатньо надати пояснювальну записку без зазначення причин відсутності та без обмеження кількості днів.

Відповідно до Постанови Уряду щодо порядку введення обліку дітей молодшого віку, причини відсутності учня на навчальних заняттях підтверджуються відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров’я або письмовим поясненням батьків (одного з батьків) учня чи інших законних представників (для учнів, які не досягли повноліття) або учня (для повнолітніх учнів), що зберігаються в його особовій справі протягом поточного навчального року.

Підпишіться на email розсилку!

Заклад освіти не має права вимагати від батьків вказувати в пояснені, що стало причиною відсутності дитини. Це пряме порушення ст.32 Конституції України в якій зазначається, що ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя. Також суперечить ст. 39-1 ЗУ щодо основи законодавства про охорону здоров’я, в якій зазначається про заборону вимагати та надавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування пацієнта.

До сімейних обставин також відноситься погане самопочуття та хвороба дитини. Якщо дитина залишилася вдома, бо їй було зле, але до лікаря не зверталися щодо можливого лікування, йти за медичною довідкою до лікарні не потрібно, наражаючи дитину на небезпеку захворіти після відвідування поліклініки. Вимога школи надати медичну довідку в разі пропуску кількох днів навчання є безпідставною, а недопуск її до закладу освіти через відсутність довідки є порушенням права на освіту.

Слід зауважити, що якщо дитина відсутня в школі протягом 10 робочих днів без поважних причин, заклад освіти невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти, відповідно до Постанови Уряду щодо порядку введення обліку дітей молодшого віку. У зв’язку з цим батьки повинні своєчасно повідомляти заклад освіти про відсутність дитини в письмовій формі.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача