UA Рус

Як розпізнати булінг: поради для батьків

08 травня 2023 1003 Друк
Як розпізнати булінг: поради для батьків

Булінг – це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом. Згідно зі статистикою в Україні понад 25% дітей хоча б раз стикалися із цькуванням в школі, менше половини з яких розповідали про це батькам. Як дорослі можуть розпізнати булінг розповідають фахівці порталу «Дитячий психолог».

Яскравими прикладами булінгу є словесні образи, навмисне неприйняття дитини до колективу, шантаж та навіть побиття. Кривдники знаходять безліч причин, аби образити дитину. Це може стосуватися її зовнішності, поведінки, власною думкою, яка не збігається з думкою більшості.

Ознаки булінгу:

  • Коли дитина не хоче йти до школи, симулює хворобу, плаче, агресивно поводиться при згадуванні однокласників – це привід замислитися. Мова не йде про поодинокі випадки. Увагу слід звернути, якщо така поведінка систематична.
  • Дитина стала полохливою та замкнутою. Вона мало розмовляє, в неї спостерігаються різкі зміни настрою – це може бути наслідком булінгу.
  • У дитини з’явилися синці чи інші травми, походження яких вона відмовляється пояснювати або вигадує причини, вона приходить у брудному, розірваному одязі – це можуть бути ознаки фізичного цькування.
  • У дитини з’явилися прояви селфхарму – поведінки, коли людина наносить собі фізичні травми, щоб зменшити психологічний біль та стрес.
  • Дитина має труднощі в спілкуванні, ні з ким не товаришує, відмовляється брати участь у шкільних заходах.
Підпишіться на email розсилку!

Булінг – це важке випробування. Найкраще, що може зробити батьки для своєї дитини у цій ситуації – це дати їй зрозуміти, що з будь-якою проблемою вона може звернутися до них, отримавши необхідну підтримку і захист. 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача