Під час стратегічно сесії представники Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров'я, Держспоживслужби, Національної асоціації громадського харчування, кулінарний експерт Євген Клопотенко та міжнародні партнери обговорили питання щодо відновлення харчування в українських закладах освіти під час війни, про що на своїй сторінці у фейсбук повідомила дружина Президента Олена Зеленська.
Вона нагадала, що рік тому запускалася реформа шкільного харчування, метою якої було створення якісного, корисного та смачного раціону для дітей. Наразі гостро стоїть питання харчування школярів в умовах війни.
«Цього навчального року понад три тисячі українських шкіл відкрилися й функціонують у звичайному режимі. Ще більш як чотири тисячі працюють у змішаному, коли частина дітей вчиться дистанційно, частина відвідує школу. Однак, на жаль, можливість забезпечувати учнів гарячим харчуванням має лише трохи більш як половина шкіл. Найскладніше це робити тим, хто відновлює роботу на деокупованих територіях. Саме для цього наприкінці літа ми запустили в Бучі будівництво фабрики-кухні, яка забезпечить повноцінним меню всі навколишні заклади освіти» - повідомила перша леді.
Під час сесії оговорювались наступні питання:
Дружина Президента зауважила, що від харчування залежить не лише якість навчання, а й психологічний стан дітей.
Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном