UA Рус

Вчені: учні, які не вивчають математику, можуть мати проблеми з мисленням

Вчені: учні, які не вивчають математику, можуть мати проблеми з мисленням

Вчені з Оксфордського університету провели експеримент, щоб дізнатись, як вивчення математики впливає на мозок.

Про це пише Medical Xpress.

133 студенти віком від 14 до 18 років взяли участь в експерименті, проведеному дослідниками кафедри експериментальної психології Оксфордського університету.

На відміну від більшості країн світу, у Великобританії 16-річні студенти мають право відмовитись вивчати математику. Вчені вирішили вивчити, чи може така відсутність математичної освіти у студентів вплинути на розвиток їх мозку та пізнавальні здібності.

Дослідження показало, що студенти, які не вивчали математику, мали меншу кількість найважливішої хімічної речовини для пластичності мозку (гамма-аміномасляної кислоти) у ключовій ділянці мозку, що бере участь у багатьох важливих когнітивних функціях, включаючи міркування, вирішення проблем, пам’ять та навчання.

Виходячи з кількості хімічних речовин мозку, знайдених у кожного учня, дослідники змогли розрізняти підлітків, які вивчали або не вивчали математику, незалежно від їхніх когнітивних здібностей.

Примітно, що дослідники не виявили відмінностей у хімічному складі мозку до того, як підлітки припинили вивчати математику.

Підпишіться на email розсилку!

Керував дослідженням Рой Коен Кадош, професор когнітивної нейронауки в Оксфордському університеті, він сказав: "Хоча ми розпочали цей напрямок досліджень до COVID-19, мені також цікаво, як зменшений доступ до освіти в цілому та математики зокрема (або її відсутність через пандемію) впливає на мозок та когнітивний розвиток дітей та підлітків.

Хоча ми все ще не знаємо про довгостроковий вплив цього переривання, наше дослідження дає важливе розуміння того, як відсутність одного компонента в освіті, математики, може вплинути на мозок і поведінку".

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача