UA Рус

У 10% українських шкіл немає внутрішніх туалетів. Отакий своєрідний "освітній простір" - Ігор ЛІКАРЧУК

У 10% українських шкіл немає внутрішніх туалетів. Отакий своєрідний освітній простір - Ігор ЛІКАРЧУК

Нещодавно пролунала прикра інформація, яку, очевидно на хвилях всезагального очікування свята, мало хто почув. У 10% українських шкіл ще немає внутрішніх туалетів. Отакий дуже своєрідний український "освітній простір".

За моїми неофіційними даними іще не менше 10% українських шкіл мають внутрішні туалети, але із статусом – "парадні". Це для комісії чи перевіряючих... Чи для директора....

Це також "сучасний освітянський простір".

Маю пропозицію. До таких шкіл на свято Першого дзвінка потрібно запросити власників закладів освіти: голів усіляких рад, адміністрацій, відділів освіти. Дати їм у руки мікрофон і закрити на пару годин у подібних зовнішніх і внутрішніх "освітніх просторах", які перед тим дуже гарно обробити хлорним вапном. Щоб звідти, стоячи над брудною діркою (вибачайте за натуралізм), вітали із святом. Гарантую, що після цього до зими туалети будуть в приміщеннях. А якщо все-таки не допоможе хлорування, то провести повторне "свято". Але взимку, коли на вулиці буде мінус 20, а у зовнішніх "освітніх просторах" не буде можливості навіть зішкребти все з долівок... Нехай спробують скористатися тим туалетом. І не випускати звідти, аж поки не відчує весь комплекс "задоволення і комфорту".

Між іншим, чи хтось має інформацію, що під час цьогорічних совково-ритуальних об’їздів шкіл у якомусь закладі високоповажна комісія відмовилися підписувати Акт готовності школи до нового навчального року через відсутність внутрішнього туалету? Думаю, що таких випадків не було. Ото вам і ціна таких об’їздів... І така турбота про школи і дітей.

Упевнений, що жоден член тих комісій ні влітку, ні взимку в надвірні туалети у своїх помешканнях не ходять. А дітям можна? Жах.

Ігор ЛІКАРЧУК

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача