UA Рус

Олена Зеленська прокоментувала ситуацію з новим меню для школярів

Олена Зеленська прокоментувала ситуацію з новим меню для школярів

З 1 січня 2022 року всі українські школи перейшли нове меню, що передбачено реформою шкільного харчування. На такі нововведення негайно відреагували батьки, думка яких в соцмережах докорінно розділилася. Багато хто критично ставиться до нових страв, які навіть мають незнайомі назви, інші зауважують, що діти жаліються на несмачну їжу та маленькі порції, треті пропонують повернути харчування, яке було радянських часів. В той самий час значна кількість батьків позитивно ставляться до оновленого меню, зауважуючи, що страви стали різноманітними, смачними та корисними.

Підпишіться на email розсилку!
Перша леді України Олена Зеленська, яка є ініціаторкою реформи шкільного харчування, прокоментувала ситуацію з новим меню для школярів для видання «Фокус».

"Звичайно, ми були готові до критики, коли спільно з МОЗ, МОН, Мінекономіки та Держспоживслужбою розпочинали реформу шкільного харчування, а команда Євгена Клопотенка за участю технологів, дієтологів та представників МОЗ розробляла нове меню. Якщо боятися критики, то краще взагалі нічого не починати», - зауважила Олена Зеленська.

Вона зазначає, що перехід від старого до нового завжди викликає острах, нерозуміння, негативне ставлення, він є психологічно складним для суспільства.

Щодо думки суспільства, Перша леді розділила її на групи:

  • позитивно ставляться до нововведень;
  • висловлюють конструктивну критику;
  • негативно ставляться до будь-яких змін - «негайно поверніть у шкільні їдальні булочку з маслом та сосиски, оскільки в нових стравах обмежена (не скасована, а саме обмежена!) кількість солі, цукру, жирів, білого хліба, заборонені субпродукти на кшталт сосисок та консервів, кондитерські вироби.

Вона зауважує, що нові шкільні страви можуть здатися незвичними, оскільки кожному з нас притаманна «харчова звичка». В той самий час слід розрізняти шкідливі звички від нешкідливих. За статистикою понад 13% підлітків страждають від ожиріння, мають серцево-судинні захворювання. З такими харчовими звичками варто боротися. Заради цього можна і критику потерпіти.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача