UA Рус

Дистанційна освіта є рятівним елементом для якісного навчання

Дистанційна освіта є рятівним елементом для якісного навчання

Державною службою якості освіти заплановано проведення моніторингу діяльності закладів загальної середньої освіти, зокрема, в частині рівня якості освіти під час дистанційного формату навчання, про що повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час прямого ефіру на телеканалі «НАШ». 

За його словами, дистанційний формат навчання не здатний повноцінно замінити традиційну очну форму, однак такий режим на сьогодні застосовуються у всіх країнах світу як рятівний елемент для того, щоб навчальний процес був якісним.  За допомогою такого додатку до очного навчання надається можливість розширити спектр набуття додаткових компетенцій.

Сергій Шкарлет наголосив, що Міністерство робить все, щоб діти повернулися за парти, оскільки для отримання повного комплексу знань їм необхідно соціалізуватися. Однак термін повернення до очного процесу навчання залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні. Він закликає всіх дотримуватись карантинних заходів, що надасть змогу швидше повернутися до повноцінного життя.

Підпишіться на email розсилку!

Також очільник МОН зауважив, що у І кварталі 2021 року планується проведення аудиту використання коштів субвенцій, головним розпорядником яких є Міністерство освіти і науки. Зокрема, йдеться про  аудит субвенції «Нова українська школа», що буде проводити Рахункова палата України. 

Сергій Шкарлет нагадав, про електронну платформу «Всеукраїнська школа онлайн»,  надійного помічника для вчителів, учнів та батьків на час дистанційного формату навчання. На сайті розміщено 800 еталонних уроків, за допомогою яких педагоги можуть організувати для учнів навчальний процес. 

«Учителі, які розробляли уроки для Всеукраїнської школи онлайн, пройшли відповідний відбір. Матеріали були якісно та фахово перевірені за низкою параметрів. Це один із порятунків вирівнювання якості освіти», – зауважив Сергій Шкарлет. 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача