UA Рус

Чи потрібно виправляти помилки у свідоцтві про середню освіту?

14 жовтня 2020 1834 Друк
Чи потрібно виправляти помилки у свідоцтві про середню освіту?

Що робити, якщо у свідоцтві про середню освіту випускник або батьки помітили помилку?

Чи потрібно її негайно виправляти?

На це питання дає відповідь освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй Фейсбук сторінці.

"Свідоцтво про загальну середню освіту - найголовніший документ випускника школи. Він підтверджує, що випускник здобув базову або повну загальну середню освіту і потрібен йому, зокрема, для вступу до закладу професійної, передвищої або вищої освіти.

Цілком природно, що деякі випускники починають хвилюватися, якщо знаходять у своєму документі про освіту будь-яку помилку, навіть - несуттєву. Адже абітурієнтам, які вступають до вітчизняних закладів освіти, це дещо ускладнює процедуру реєстрації особистого електронного кабінету під час подачі документів. А у вступників, які подають документи за кордон, виникає невпевненість, чи приймуть їх на навчання, якщо в інформації у свідоцтві про середню освіту є розбіжності чи одруківки.

Якщо в документі випускника є навіть несуттєва помилка - ця помилка обов’язково має бути виправлена.

Не менш неприємна ситуація, коли власник свідоцтва про освіту губить його, втрачає через крадіжку, пожежу або за будь-яких інших обставин - і документ необхідно відновити.

Тому пояснюємо учням та батькам, у яких випадках випускається дублікат свідоцтва про освіту, а коли - виправлений документ. А також, що робити і куди звертатися, щоб замінити свідоцтво про освіту. Читайте роз’яснення на нашому сайті: https://bit.ly/2H69kl1.

Також нагадуємо студентам-першокурсникам, які при вступі до закладів вищої освіти подавали документ про базову або повну загальну середню освіту, який містить помилки, що цей документ обов’язково потрібно замінити на документ без помилок до 01 листопада 2020 року. Після зарахування до ЗВО інформація про те, чи замінив студент документ, буде перевірятися. Якщо вступник не замінить документ на правильний, у майбутньому він не зможе отримати документ про здобуття вищої освіти".

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача