Укр Рус

Кабмін збільшив видатки на стипендії на понад 55 мільйонів

Кабмін збільшив видатки на стипендії на понад 55 мільйонів

Урядовці перерозподілили видатки Міністерства освіти та збільшили видатки на стипендії на трохи більше ніж 55 мільйонів гривень. Про це повідомляє «Судово-юридична газета».

Кабінет міністрів збільшив обсяг видатків на стипендії на понад 55 мільйонів гривень. Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряд №384 від 28 квітня.

Зазначеним документом перерозподілено окремі видатки міністерства освіти та зменшено видатки за програмою 2201380 «Виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного та освітнього співробітництва, участь у рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій» на 55160,8 тис. гривень (у тому числі видатки споживання - 40650,8 тис. гривень, видатки розвитку - 14510 тис. гривень).

Натомість збільшено видатки на стипендії студентам, курсантам, аспірантам на ті самі трохи більше ніж 55 мільйонів гривень.

Слід зазначити, що минулого року зросла кількість студентів-контрактників в українських вишах. За даними Міністерства освіти та науки, кількість чоловіків-студентів перших курсів платної форми навчання зросла на 82% у порівнянні з 2021 роком. Додатковий дохід українських вишів оцінюється в 1,7 мільярди гривень.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача