UA Рус

Кабмін збільшив видатки на стипендії на понад 55 мільйонів

14 травня 2023 344 Друк
Кабмін збільшив видатки на стипендії на понад 55 мільйонів

Урядовці перерозподілили видатки Міністерства освіти та збільшили видатки на стипендії на трохи більше ніж 55 мільйонів гривень. Про це повідомляє «Судово-юридична газета».

Кабінет міністрів збільшив обсяг видатків на стипендії на понад 55 мільйонів гривень. Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряд №384 від 28 квітня.

Зазначеним документом перерозподілено окремі видатки міністерства освіти та зменшено видатки за програмою 2201380 «Виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного та освітнього співробітництва, участь у рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій» на 55160,8 тис. гривень (у тому числі видатки споживання - 40650,8 тис. гривень, видатки розвитку - 14510 тис. гривень).

Натомість збільшено видатки на стипендії студентам, курсантам, аспірантам на ті самі трохи більше ніж 55 мільйонів гривень.

Слід зазначити, що минулого року зросла кількість студентів-контрактників в українських вишах. За даними Міністерства освіти та науки, кількість чоловіків-студентів перших курсів платної форми навчання зросла на 82% у порівнянні з 2021 роком. Додатковий дохід українських вишів оцінюється в 1,7 мільярди гривень.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача