UA Рус

Затверджено порядок розподілу субвенції з держбюджету для боротьби з наслідками COVID-19 в школах

22 квітня 2021 271 Друк
Затверджено порядок розподілу субвенції з держбюджету для боротьби з наслідками  COVID-19 в школах

21 квітня 2021 року Урядом затверджений Порядок та умови щодо розподілення коштів між місцевими бюджетами, які передбачені Державним бюджетом на 2021 рік у розмірі один мільярд гривень на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.

Використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування з місцевих бюджетів, відповідно до постанови КМУ «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти».

Кошти будуть спрямовані на придбання:

  • ноутбуків для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти для організації дистанційного навчання та інших форм здобуття освіти передбачено 980 млн гривень;
  • засобів захисту, необхідних для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році, а саме дезінфікуючих засобів для обробки рук і шкіри, поверхонь пунктів тестування, ізоляційних медичних одноразових халатів та захисних щитків для інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування та медичних працівників, передбачено 20 млн гривень.

Підпишіться на email розсилку!

Як зауважив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, МОН приділяє значну увагу своєчасній та всебічній методичній підтримці вчителів з метою оперативного освоєння ними нових цифрових навичок.

Він наголосив, що в часи пандемії вдалося досягти організації злагодженого процесу дистанційного навчання по всій країні, щоб були б неможливими без відданої праці керівників шкіл, вчителів та батьків учнів.

Ноутбуки, придбані за кошти держбюджету, будуть закріплюватися за навчальними кабінетами відповідних шкіл та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти. Якщо відвідування ЗЗСО буде заборонено її здобувачами, ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися у користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача