UA Рус

Запрошуємо до участі у I Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості до Всесвітнього дня охорони довкілля "Магія природи"

29 травня 2023 2090 Друк
Запрошуємо до участі у I Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості до Всесвітнього дня охорони довкілля Магія природи

Освітній портал Алаба, за організаційної підтримки ТОВ «Освітній портал»ТМ, запрошує до участі у I Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості до Всесвітнього дня охорони довкілля "Магія природи".

Всесвітній день охорони довкілля є святом, затвердженим ООН. Його відзначають щорічно 5 червня з 1974 року. Основна мета полягає у тому, щоб нагадати всьому населенню планети про важливість природних ресурсів, збалансований розвитк і відповідальне ставлення до довкілля.

Щороку по всьому світу виробляють понад 400 мільйонів тонн пластику, половину з яких призначають для одноразового використання. З них менше 10 відсотків піддається переробці. Орієнтовно щороку 19-23 мільйони тонн пластику потрапляють до озер, річок та морів. Оцінюється, що кожна людина на планеті споживає понад 50 000 часток пластику на рік.

Це унікальна можливість висловити свої думки та почуття до природи, вплинути на світ навколо нас і показати свій творчий потенціал. Учасники можуть взяти участь у різних номінаціях та виразити свої ідеї через малюнки, фотографії, поезію, прозу або інші творчі форми. 

Проведення конкурсу відбуватиметься в онлайн форматі, що дає змогу дітям з різних куточків світу брати участь та демонструвати свою творчість.

Основна мета конкурсу - сприяння творчого розвитку дітей навіть у такі буремні часи, а також заохочення юних митців поділитися зі світом своїм баченням захисту та охорони довкілля.

Частина отриманих організаційних (благодійних) внесків буде направлена на потреби ЗСУ

Тема конкурсу:  До участі у конкурсі приймаються роботи, які відображають та/або стосуються теми довкіля, зокрема природи та природних ресурсів, тваринного і рослинного світу, охорони навколишнього середовища, екології, відновлення природних ресурсів, зменшення впливу на клімат, енергоефективністі, рециклінгу, збереження біорізноманіття та інших екологічних питаннь.

Роботи оцінюються за номінаціями: Малюнок; Декоративно-прикладне мистецтво; Авторська фотографія; Сучасне мистецтво; Художній твір; Читання вірша.

  • малюнок (формат А4, А3; техніка виконання - фарби, олівці, фломастери тощо)  
  • декоративно-прикладне мистецтво (формат А4, А3; техніка виконання - роботи з паперу/картону, вишивка, плетіння, лозоплетіння, витинання, пластилін, кераміка, бісероплетіння, гончарство, писанкарство, художній розпис, ковальство, народна/сучасна іграшка тощо) 
  • авторська фотографія (не приймаються статичні фото тварин, де немає зв'язку з темою охорони довкілля чи природних ресурсів)
  • сучасне мистецтво (графічний дизайн, ілюстрація, комп'ютерна графіка, анімація, мультиплікація, графіті, боді-арт тощо) 
  • художній твір (вірш, есе, твір, оповідання, розповідь тощо)  
  • читання вірша

Приєднуйтесь до нас у Facebook, там ми публікуємо результати наших конкурсів - https://www.facebook.com/alaba.op.ua 

Учасники: дошкільнята (від 4 років); учні 1-4 класів; учні 5-8 класів; учні 9-11 класів; студенти ПТО/ВНЗ

Умови та вимоги:

  •     Від одного учасника у певній номінації приймається одна робота
  •     Допускається колективна робота . В такому разі у заявці необхідно вказати всіх авторів роботи
  •     Творча робота має бути виконана самостійно
  •     Роботи у формі колажів у номінаціях малюнок/декоративно-прикладне мистецтво/авторська фотографія/cучасне мистецтво  до участі не приймаються
  •     Формат доданих зображень/фотографій та документів у номінаціях малюнок/декоративно-прикладне мистецтво/авторська фотографія/cучасне мистецтво – jpg (jpeg), png, pdf, word, zip. Розмір файлу не повинен перевищувати 15 Мб
  •     Роботи у номінації  художній твір приймаються у вікових категоріях 5-8 клас, 9-11 клас, студенти ПТО/ВНЗ
  •     Роботу у номінації художній твір необхідно подавати у формі тексту та прикріпляти у форматі pdf або word
  •     У номінаціі читання вірша необхідно у заявці вставити посилання на відео. Посилання може бути сформоване з платформ Youtube, Facebook, Google диск тощо.

Нагороди

Журі визначає переможців конкурсу (ГРАН-ПРІ, 1, 2 та 3 місця)  в кожній з вікових категорій. Оцінкою робіт та підрахуванням балів займається виключно журі. Електронні/друковані дипломи учасників/переможців/кураторів + медалі учасників будуть надіслані протягом 2-3 тижнів після оприлюднення результатів.

Довідкова інформація з питань конкурсу на сторінці конкурсу.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача