UA Рус

Як батькам протидіяти кібербулінгу: другий епізод подкасту «Хороших батьків не блокують»

Як батькам протидіяти кібербулінгу: другий епізод подкасту «Хороших батьків не блокують»

Кібербулінг – це форма агресії, що трапляється в інтернеті. Зловмисник використовує соціальні мережі, месенджери, електронну пошту та інші засоби спілкування аби принизити, нашкодити людині. Жертвами кібербулінгу часто стають саме діти. Як батькам розпізнати, що дитина стала жертвою кібербулінгу та допомогти їй покарати нападника можна дізнатися з другого епізоду подкасту «Хороших батьків не блокують» від #stop_sexтинг.

Запрошена експертка з теми кібербулінгу підполковниця поліції й докторка філософії Юлія Суденко розповідає, яка поведінка дитина може свідчити, що вона стала жертвою кібербулінгу:

  • дитина або проводить тривалий час в інтернеті, або, навпаки, почала уникати спілкування в інтернеті зі своїми друзями, хоч нещодавно її не можна було відтягнути від гаджета;
  • уникає розмов про те, що вона/він робить онлайн або з ким спілкується;
  • не хоче спілкуватися в соціумі взагалі: школа, заклад освіти для неї – як фільм жахів;
  • у дитини можуть з’явитися проблеми зі сном, підвищений рівень тривожності, раптові зміни настрою або поведінки, глибокий сум або лють;
  • ще однією ознакою можуть бути непояснювані фізичні симптоми, зокрема головний біль чи шлункові розлади.
Підпишіться на email розсилку!

Вона наголошує, що розв'язувати проблему, відключивши інтернет або забравши гаджет, не вдасться. Водночас дитину слід навчити як скаржитися на користувачів в соцмережах та онлайн-іграх, як їх блокувати, забороняти коментарі, приватні повідомлення, перегляд сторінок дитини певними підписниками.

“Перший крок – це поговорити з дитиною, пояснити, що необхідно звернутися до правоохоронних органів. Тільки з погодження дитини ви можете звертатися, тому що в листуваннях можуть бути питання приватного життя дитини. 

Другий крок залежить від емоційного стану дитини: за потреби хоча б один раз зверніться до психолога для того, щоб зрозуміти, наскільки глибока проблема. Що стосується подальших дій: робимо скріни кібербулінгу та звертаємось в поліцію. У соцмережах подаємо скаргу на булера, блокуємо його сторінку. Сторінку дитини в соцмережах закриваємо від усіх, хто не підписаний, та відключаємо можливість залишати коментарі та відмічати (тегати)”, – наголошує Юлія Суденко.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача