UA Рус

ВООЗ: школи повинні закриватися лише в крайньому разі

ВООЗ: школи повинні закриватися лише в крайньому разі

Всесвітня організація здоров’я повідомила, що навчальні заклади мають зачинятись лише у крайньому разі.

Видання The Telegraph публікує заяву генерального директора ВООЗ Тедроса Адханома Гебреєсуса, який вважає, що закриття шкіл може бути лише тимчасовим заходом.

У розпал пандемії, за даними Unicef, 1,6 мільйона дітей у 192 країнах не мали змогу продовжувати навчання.

Однак останні дані показують, що 872 мільйони дітей у 51 країні все ще не можуть повернутися до закладів освіти. І кожна четверта країна ще не вказала дати, коли школи знову відкриються.

Виконавчий директор Unicef ​​Генрієта Форе заявила, що близько третини дітей - 463 млн - не змогли отримати доступ до будь-якого виду дистанційного навчання, коли школи були закриті.

"Існує величезна кількість дітей, які не мали доступу до освіти. Це є не що інше, як глобальна надзвичайна ситуація", - сказала вона.

Генрієта Форе додала: "Передбачається, що 24 мільйони дітей кинуть школу через Covid-19 - саме тому ми закликаємо уряди розставити пріоритети щодо відкриття шкіл при скасуванні обмежень".

Доктор Тедрос сказав, що менше 10 відсотків зареєстрованих випадків захворювання на Covid-19 і менше 0,2 відсотка смертей припадає на людей молодше 20 років. Однак діти та підлітки "постраждали іншими способами".

Доктор Майк Райан, керівник ВООЗ з надзвичайних ситуацій, додав: "Що важливіше? Повернення дітей до школи чи відвідування нічних клубів та барів? Це рішення, які нам доведеться прийняти, коли перейдемо до зимових місяців. Це компроміси, простих відповідей немає".

Безсумнівно, в Європі темпи поширення інфекції зростатимуть, коли люди повертаються в приміщення, наголосив доктор Райан.

Він похвалив вчителів та адміністраторів навчальних закладів у всьому світі за їхні величезні зусилля повернути дітей до школи, але сказав, що решта населення своєю поведінкою повинно підтримувати цю роботу.

Майк Райан додав: "Найкраще, що ми можемо зробити, щоб допомогти своїм дітям навчатись у школі - це зменшити ризик бути зараженими та зменшити шанс заразити інших.

Чарівних куль немає, я вже говорив про це. І нам потрібно припинити шукати єдинорогів".

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача