UA Рус

Учням не потрібно буде робити ПЛР-тест після самоізоляції

21 вересня 2020 750 Друк
Учням не потрібно буде робити ПЛР-тест після самоізоляції

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко відповідає на питання, чи потрібно робити ПЛР-тест після перебування учнів на самоізоляції.

За правилами МОЗ, якщо у класі є підтверджений випадок захворювання на коронавірус, то весь клас повинен знаходитись на самоізоляції 14 днів.

Для того, аби повернутись до навчального закладу, необхідно надати довідку від лікаря та мати негативний результат ПЛР-тесту.

Проте час очікування негативного результату в державній лікарні складає два тижні. У приватних клініках результати будуть швидшими, але вартість тестів починається від 700 грн.

Та правила можуть змінитись найближчим часом. У МОЗ планують скасувати необхідність ПЛР-тестів для учнів, які повертаються із самоізоляції, якщо у них впродовж двох тижнів не було симптомів хвороби. Такі рекомендації нещодавно надала ВООЗ,

Віктор Ляшко зазначає: “Сьогодні учні повинні здати ПЛР-тест, але згодом цього не треба буде. Це зміни до законодавства, коли внесуть, тоді  буде наказ. Наприкінці тижня він буде опублікований. Тож, якщо не буде симптомів у дітей, за 14 днів вони повернуться до школи”.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача