UA Рус

У МОН наголошують на необхідності реформування системи забезпечення шкіл підручниками

03 березня 2021 304 Друк
У МОН наголошують на необхідності реформування системи забезпечення шкіл підручниками

2 березня 2021 року колегією МОН був ухвалений перелік підручників для 4-го класу, які можуть друкуватися за кошти державного бюджету у 2021 році за підсумками ІІ етапу конкурсного відбору підручників (крім електронних) для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2020-2021 роках.

Як зауважив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, у 2021 році МОН планує повністю реформувати систему забезпечення шкіл підручниками з проведенням детального аналізу проєктів підручників. Фрагменти електронних версій оригінал-макетів будуть надаватися для ознайомлення громадськості. Наступним етапом є підготовка підручників до друку, видання та доставляння  літератури до кожного закладу освіти у визначені терміни.

Підпишіться на email розсилку!

Директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков зауважив, що на виконання доручення Міністра розробляється новий порядок відбору підручників, відповідно до якого буде передбачена доступність до фрагментів підручників в електронній версії на всіх етапах конкурсного відбору. Також планується забезпечення відкритості та прозорості проведення кожного етапу Конкурсу і відкритий список експертів, які будуть проводити експертизу, та їхні висновки.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача