Про це під час регіонального форуму «Реформа шкільного харчування – пріоритетний та свідомий вибір Житомирщини» повідомила генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки Ірина Шумік, передає кореспондент Укрінформу.
«Реформа шкільного харчування здійснюється досить системно. Зрозуміло, що встановивши нове обладнання, але не надавши відповідні інструменти, навички, можливості, матеріали тим, хто безпосередньо щоденно готує їжу, успіх цієї реформи буде сумнівним. Тому Міністерство освіти спільно з Офісом реформ працює над впровадженням нового стандарту «Кухар закладу освіти». Це буде абсолютно нова професія, і ми впевнені, що з вересня розпочнемо підготовку таких фахівців у закладах професійно-технічної освіти», - зазначила Шумік.
За її словами, нині вже затверджена програма підвищення кваліфікації, яка покриває всі необхідні навички на новому обладнанні та з новими рецептурниками. Зараз триває робота над відповідними матеріалами та поширенням кращих практик.
Шумік додала, що головним завданням таких регіональних форумів є зміна підходів до розуміння правильного і здорового харчування, не забуваючи, що воно має бути смачним.
Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном