UA Рус

Поради для освітян щодо організації дистанційного навчання

Поради для освітян щодо організації дистанційного навчання

В платформі Open Space опубліковано 10 дієвих порад для вчителів щодо організації дистанційного формату навчання, що були надані Європейським навчальним фондом (ETF):

1. Знайомитись та сприймати всі етапи розвитку дистанційного формату навчання. Для покращення якості надання освітніх послуг корисно обмінюватись власним досвідом та напрацюваннями з колегами. Інструменти онлайн-навчання повинні сприяти покращенню професійних навичок, а не змінювати їх.

2. Необхідно слідкувати за процесом навчання, аналізувати результати успішності учнів, цікавитись ставлення школярів до такого формату та спостерігати за власним добробутом. Не слід перезавантажувати учнів надмірною кількістю інформації. Краще менше, але з користю. 

3. Під час дистанційного навчання необхідно застосовувати різні прийоми та методи. Найкращий ефект буде спостерігатись від поєднання стандартних методик із цифровими технологіями, що зробить заняття різноманітними, цікавими та захопливими.

4. Необхідно планувати власний час. Для викладення теоретичного матеріалу знадобиться 20 хв. Решту часу краще використати для практичного застосування та закріплення матеріалу. Найважливішим моментом при будь-якій формі навчання є спілкування з дітьми, тому відеочати повинні стати нормою.

5. Великі за обсягом завдання слід ділити на етапи. На вирішення кожного з них має бути відведений певний проміжок часу. Таким чином учням буде легше й зрозуміліше опрацьовувати матеріал.  

6. Кожен новий урок має відрізнятися від минулого. Дітей слід мотивувати та зацікавлювати. Не слід нехтувати похвалою за досягнутий успіх.  Вчитель має бути взірцем для учнів та знаходитись на зв’язку в зазначений час.  Не слід порівнювати результати онлайн-навчання з тими, які можна було досягнути в традиційному форматі.

6. Вчитель має показати на власному прикладі, що сам готовий до змін і прагне оволодіти сучасними технологіями в освітньому процесі.

7. Навчитися довіряти керівництву та своїм колегам. Ваші досягнення будуть оцінені так само, як під час звичайних уроків.

9. Завжди бути готовим до зворотного зв’язку з учнями та колегами. Позитивні відгуки від школярів, батьків та співробітників позитивно позначаться на якості уроків та збільшать зацікавленість до них.

10. Отримуйте задоволення  від своєї професійної діяльності, оскільки вона має велике значення для суспільства та країни, оскільки педагоги впливають на розвиток та становлення майбутнього. 

Підпишіться на email розсилку!

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача