UA Рус

46% педагогів витрачають значно більше часу на підготовку до проведення уроків

14 квітня 2020 998 Друк
46% педагогів витрачають значно більше часу на підготовку до проведення уроків

50% учнів 9-11 класів подобається навчатись дистанційно. Разом з тим, в умовах карантину 46% педагогів витрачають значно більше часу на підготовку до проведення уроків.

Про це, презентуючи результати опитування учасників освітнього процесу, розповів голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак.

За його словами, проведення опитування учасників освітнього процесу було викликане необхідністю вдосконалення організації дистанційного навчання в школах.

«Участь у ньому взяли понад 180 000 респондентів: 100 000 батьків, 40 000 учнів, 37 000 вчителів та 3 343 керівників шкіл. За результатами анкетування 50% учнів 9-11 класів подобається навчатися дистанційно. Також більшості школярів все ж таки бракує «живого» спілкування з учителями, однолітками», - повідомив голова Держслужби якості освіти.

Основною проблемою під час пандемії, яка виникає у процесі дистанційного навчання є мотивація учнів. Зокрема, 60% батьків відмітили важкість у мотивації дитини до навчання, 5 % відповіли, що складність полягає у відсутності будь-яких ґаджетів.

79 % вчителів-респондентів вважають, що для підвищення якості онлайн-навчання учнів їм потрібно вдосконалити методику організації освітнього процесу із застосуванням технологій дистанційного навчання. В умовах карантину 46% педагогів витрачають значно більше часу на підготовку до проведення навчальних занять.

«Найскладнішим у процесі реалізації дистанційного навчання в час пандемії є налагодження зв’язку з учнями, про це повідомили 72% директорів. При цьому 57% вперше зіткнулися з використанням технологій онлайн-навчання», - зазначив Руслан Гурак.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача