UA Рус

МОН спільно з Фондом ООН обговорили пріоритетні кроки співпраці

06 жовтня 2022 405 Друк
МОН спільно з Фондом ООН обговорили пріоритетні кроки співпраці

5 жовтня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зустрівся з освітнім координатором Фонду Освіта не може чекати «Education Cannot Wait» (ECW) Грехамом Лонг.

«Дякую партнерам за підтримку освіти в Україні, а також подальшу співпрацю у цій важливій сфері. Також хочу вкотре наголосити на силі та зусиллях українських освітян, які, наперекір жорстокій навалі рф, продовжували та продовжують навчати та підтримувати своїх вихованців. Лише спільні кроки формують ще сильнішу націю та країну», – зазначив Сергій Шкарлет.

Підпишіться на email розсилку!

У березні 2022 року Фондом вже було схвалено грант «First Emergency Response» (FER) розміром 5 млн доларів для задоволення критичних потреб в освіті внаслідок російського вторгнення. Кошти було спрямовано до загального бюджету швидкого реагування UNICEF та Save The Children та використано для подолання негайних короткострокових викликів, як-то закупівля ноутбуків та ремонт бомбосховищ в закладах освіти.

За результатами зустрічей команди МОН з представниками Фонду на полях Саміту з питань трансформації освіти ООН у Нью-Йорку, ECW надав інформацію про те, що Україну додано до списку пріоритетних країн Багаторічної програми стійкості ECW. Саме для створення програми команда ECW здійснює місію в Україні для ознайомлення з теперішньою ситуацією, збору додаткової інформації та пошуку локальних партнерів.

Пан Лонг зазначив, що ECW готові й надалі надавати підтримку, зокрема матеріальну для забезпечення нагальних потреб у сфері освіти.

Своєю чергою, Сергій Шкарлет звернувся з проханням допомогти у таких напрямах дошкільної та шкільної освіти в Україні:

  • безпечне та здорове освітнє середовище (відбудова шкіл, укриття, закупівля шкільних автобусів, забезпечення шкіл сучасною технікою);
  • впровадження інновацій в освітній процес, вдосконалення його змісту та форм (продовження імплементації реформи Нової української школи);
  • професійний та особистий розвиток учителів (збільшення мотивації та підготовка вчителів);
  • психологічне здоров’я дітей, учителів та батьків (надання якісної та професійної психологічної підтримки).
Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача