UA Рус

МОН надає роз’яснення щодо передачі закладів фахової передвищої та професійної освіти до комунальної власності

15 червня 2021 535 Друк
МОН надає роз’яснення щодо передачі закладів фахової передвищої та професійної освіти до комунальної власності

Міністерство освіти і науки підготувало для керівників обласних рад та облдержадміністрацій покроковий алгоритм щодо передачі закладів фахової передвищої та професійної освіти до з державної до комунальної власності, який складається з п’яти основних кроків.

Як зауважив заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук, процес передачі закладів освіти з державної до комунальної власності є досить складним та тривалим. Лише менша їх частина подала необхідний пакет документів до МОН. В той самий час під час їх перегляду часто визначаються неточності або відсутність певних документів. Тому Міністерство розробило алгоритм, за допомогою якого процес передачі майна стане більш зрозумілим.

Алгоритм передачі закладів фахової передвищої та професійної освіти складається з наступних етапів:

  1. Формування Міністерством освіти і науки пропозиції щодо передачі закладу фахової передвищої або професійної (професійно-технічної) освіти з державної в комунальну власність на підставі наданого пакету документів від місцевої ради або місцевої державної адміністрації, якій делеговані повноваження з управління закладами освіти.
  2. Подання Міністерством освіти і науки пропозиції щодо передачі закладу освіти з державної в комунальну власність до Міністерства економіки України з пакетом документів закладів освіти для передачі їх з державної в комунальну власність. Якщо подані до МОН документи не відповідають законодавчим вимогам, МОН повертає їх на доопрацювання заявникам.
  3. Прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України про передачу закладів освіти з державної в комунальну власність.
  4. Оформлення акта приймання-передачі цілісних майнових комплексів закладів освіти у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст, включно з правами юридичної особи.
  5. Звернення щодо внесення Державним реєстратором запису про реорганізацію державних закладів до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
Підпишіться на email розсилку!

В разі небажання органів місцевого самоврядування обласного рівня прийняти з державної власності цілісні майнові комплекси закладів освіти, Міністерство розглядає пропозиції щодо передачі такого майна в комунальну власність міст за умови погодження такої передачі відповідними обласними державними адміністраціями та обласними радами.

 

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача