UA Рус

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про 11 проєктів, яких українська освіта потребує першочергово

02 червня 2022 1063 Друк
Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про 11 проєктів, яких українська освіта потребує першочергово

В ефірі телевізійного марафону «Єдині новини» Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про очікування підтримки української освіти та науки від міжнародних партнерів, зокрема діджиталізації та цифровізації.

«Діджиталізація є тим каталізатором швидких перемог в освіті, що творять дива. Ковід нас багато чого навчив, під час війни завдяки діджиталізації ми змогли відновити освітній процес і крокувати далі. Під час Світового освітнього форуму 2022 з Генеральним директором Microsoft Education у Європі, Близькому Сході та Африці Марком Істом ми говорили про можливості додаткової підтримки освіти в воєнний і післявоєнний час, а також про відновлення та побудову нової системи освіти. Зокрема, мова йшла про цифровий освітній паспорт кожного українця. Це спеціалізована платформа, що дозволить нам певним чином систематизувати всю інформацію про дитину, а також надасть можливість роботодавцям обирати найкращі здібності та здобутки кожного з наших громадян», – зазначив Сергій Шкарлет.

За словами Міністра, бюджет держави наразі спрямований на перемогу та забезпечення Збройних сил України, проте робиться все можливе, щоб жодна дитина не страждала від зупинки чи призупинення освітнього процесу, а також від нестачі певного обладнання та технологій для розвитку освіти.

«Якщо ми не будемо розвивати освіту, то найближчим часом ми гостро відчуємо негативний результат», – наголосив Сергій Шкарлет.

Крім того, Міністр розповів про 11 проєктів, яких українська освіта потребує першочергово.

«Проєкти передбачають питання інфраструктурної підтримки галузі освіти та цифрової підтримки: створення цифрового освітнього паспорту, розбудова Всеукраїнської школи онлайн; питання, що пов'язані з мережею закладів освіти, забезпеченням шкільними автобусами та створенням освітніх хабів за кордоном, адже майже 620 тис. дітей і 26 тис. педагогів виїхали за межі України. Ми домовляємося з усіма країнами Європи, у яких наших педагогів залучають до роботи з українськими учнями. Кожному учню надається можливість навчатися в закордонних школах, але першочергово ми повинні повернути наших дітей до України з європейськими навичками, щоб вони відбудовували нашу державу», – повідомив Сергій Шкарлет.

Всі проєкти будувалися на запланованих на 2022/23 роки потребах.

«Проєкти є обґрунтованими та прорахованими, тому нам не соромно звертатися з ними до міжнародних партнерів. Є велика ймовірність, що проєкти отримають підтримку та завершаться позитивно», – зауважив Міністр.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача