UA Рус

Денис Шмигаль виділив головні напрямки у підготовці до 2023/2024 навчального року

25 травня 2023 1364 Друк
Денис Шмигаль виділив головні напрямки у підготовці до 2023/2024 навчального року

Під час наради під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо завершення 2022/23 навчального року та підготовки закладів освіти до наступного навчального року визначені головні напрямки роботи для міністерств та ОВА з цього питання.

Денис Шмигаль наголосив на необхідності зосередитися на п’яти пріоритетних напрямках:

  • безпека;
  • максимум очного навчання там, де це можливо;
  • доступність;
  • відбудова зруйнованого;
  • продовження реформи Нової української школи.

«Ми зіштовхнулися з небаченими викликами: руйнування освітньої інфраструктури, масове переміщення дітей всередині країни та за кордон, термінова потреба в укриттях, знищення росіянами української освіти на тимчасово окупованих територіях та багато іншого. Мусимо реагувати щодня в режимі 24/7. Бо йдеться про майбутнє України. Про її людський капітал, про здатність відновитися та розвиватися далі», — наголосив очільник Уряду.

Він зауважив, що Уряд спрямував 1,5 млрд гривень на облаштування укриттів в школах. Кошти мали надійти до місцевих бюджетів. Наразі важливо простежити за ефективним використанням цих коштів. Споруди цивільного захисту мають бути облаштовані у кожному закладі освіти, а не знаходитися поруч.

«Прагнемо, аби закладів освіти, які надають освітні послуги в очному режимі, було більше. При цьому продовжуємо курс на цифровізацію освіти та зберігаємо дистанційку там, де є загроза життю і здоров’ю дітей», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Також учасники наради порушили питання відновлення пошкоджених і зруйнованих закладів освіти, забезпечення усіх закладів підручниками, технікою та автобусами.

За підсумками наради МОН, Мінінфраструктури та Агентству отримала завдання з питань відновлення розробити й затвердити єдині параметри щодо облаштування сховищ у всіх закладах освіти та провести ревізію наявних укриттів.

 МОН та ОВА також мають надалі нарощувати фонд захисних споруд та покращити стан під’їзних шляхів до закладів освіти.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача