UA Рус

Чому українська освіта потребує нових моделей навчання: відповідь Лілії Гриневич

Чому українська освіта потребує нових моделей навчання: відповідь Лілії Гриневич

Воєнний стан спричинив значне трансформування освітньої галузі. Нові реалії в країні вимагають нових моделей навчання. Зокрема, українська система освіти має бути інтегрована в європейський освітній простір. Про це наголошує ексміністерка освіти і науки Лілія Гриневич в етері «Експресо».

Колишня очільниця МОН зауважила, що МОН має розробити нову модель навчання, щоб діти, які навчаються за кордоном, мали можливість складати в Україні лише україноцентричні предмети. Оскільки є дисципліни, які можна спів ставити в українській та іноземній програмі: фізика, математика, хімія. В українських школах їх можна перезарахувати дітям і дати надолужити академічну різницю в програмах.

Вона наголошує, що МОН має сконцентруватися на розробці дуже якісних дистанційних курсів за україноцентричними предметами. Або дати можливість школам, щоб саме цих дітей навчали й вони потім атестувалися саме із цих предметів, а з інших можна перезарахувати результат.

Підпишіться на email розсилку!

На думку Лілії Гриневич, досягти результату також можна, звіривши освітні програми в країнах, де найбільше українських дітей.

"Обов'язково має бути запроваджена нова модель, яка не потребує складання повністю всіх предметів за українською програмою", - наголосила Лілія Гриневич.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача