UA Рус

Брак фізиків, хіміків та математиків в країні: чим загрожує масове закриття природничих та математичних спеціальностей

30 травня 2023 738 Друк
Брак фізиків, хіміків та математиків в країні: чим загрожує масове закриття природничих та математичних спеціальностей

Найбільшою популярністю серед майбутніх вступників користуються спеціальності ІТ-фахівець, дизайнер та архітектор. Найменша кількість охочих вступати на педагогічні спеціальності. Особливо низький попит спостерігається на природничі та математичні дисципліни. Про це повідомляється на порталі Podrobnosti.ua.

Через недобір студентів, заклади вищої освіти, які готуються майбутніх фізиків, хіміків та математиків, масово закривають.

Однією з причин непопулярності професії вчителя,  а особливо природничих дисципін, є низькі зарплати. Так, без  кваліфікованих кадрів можуть залишитися не лише школи, але і цілі галузі.

Підготувати сучасного вчителя хімії - це дороге завдання. Потрібні сучасні лабораторії, обладнання, реактиви. Схожа ситуація із вчителями фізики. Через маленькі набори - навіть на державні замовлення - ці спеціальності масово закривають. Тож експерти попереджають, якщо ситуація найближчим часом не зміниться, то вже за кілька років школи зіткнуться з браком кадрів. Проблему із кваліфікованими викладачами заклади вже почали відчувати.

Підпишіться на email розсилку!

Ця проблема набула вже загальнодержавного значення. Аби зацікавити молодь вчити такі предмети - держава вже виділила субвенції для облаштування в областях спеціальних лабораторій.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача