UA Рус

Акредитація вишів буде здійснюватись онлайн

01 квітня 2020 812 Друк
Акредитація вишів буде здійснюватись онлайн

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти затвердило Тимчасовий порядок проведення акредитації з використанням технічних засобів відеозв’язку.

Про це йдеться у повідомленні Національного агентства.

У Нацагентстві зазначають, що надзвичайні обставини, спричинені боротьбою з пандемією коронавірусу, призвели до занепокоєння освітянської громадськості стосовно акредитації значної кількості освітніх програм.

«З метою безперешкодного продовження процесу акредитації, в першу чергу для тих освітніх програм, які планують цього року випуск своїх студентів і в яких уже завершився термін дії сертифікатів про акредитацію (або де відбувається первинна акредитація), Національне агентство затвердило Тимчасовий порядок проведення акредитації з використанням технічних засобів відеозв’язку, а також здійснює заходи, спрямовані на внесення до національного законодавства необхідних змін», - повідомляють в НАЗЯВО.

Зараз експерти Національного агентства проводять акредитаційні експертизи 363 бакалаврських і магістерських програм, що потребують акредитації до завершення цього навчального року.

«За умови згоди ЗВО, наявності там належних технічних умов і переконливості відомостей про самооцінювання, акредитаційні експертизи цих освітніх програм проходять у дистанційному форматі. Інші ОП, у т.ч. із спеціальним статусом (зокрема військові й ті, що належать «силовим» відомствам), потребуватимуть «очних» візитів експертів», - зазначають у Нацагентстві.

Також у НАЗЯВО підкреслюють, що агентство має на меті забезпечити процес акредитації всіх освітніх програм бакалаврського і магістерського рівня до кінця поточного навчального року.

«В разі позитивного рішення про акредитацію, заклади вищої освіти матимуть можливість видати дипломи своїм студентам», - йдеться у повідомленні.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача