UA Рус

Розрахунок результату ЗНО з української мови та літератури

Розрахунок результату ЗНО з української мови та літератури

Розрахунок результату ЗНО з української мови та літератури буде здійснено у два етапи. Спочатку формується тестовий бал. На підставі отриманого значення визначається рейтингова оцінка результатів тестування за шкалою 200 балів, що береться за основу під час формування списку абітурієнтів при вступі до ВНЗ України.

За бажанням учасника тестування результати іспиту можуть бути оцінені за шкалою 1-12 балів з метою зарахування  ЗНО як державної підсумкової атестації.

Розрахунок тестового балу

Тест містить 58 завдань, з яких 48 на вибір однієї правильної відповіді, 9 – на встановлення відповідності і 1 – на формування власного аргументованого висловлювання із запропонованої тематики.

Кожне завдання з вибором однієї правильної відповіді оцінюється від 0 до 1 балу.

У питаннях на встановлення відповідності слід утворити логічні пари з поданих формулювань. Вони розділені на дві групи, де відповідно позначені буквами та цифрами. Завдання виконано, якщо учень позначив місця перетину рядків і колонок у бланку відповідей А. Оцінювання здійснюється за шкалою від 0 до 4 балів. Кожний бал нараховується за правильно підібрану логічну пару.

Завдання з розгорнутою відповіддю передбачає аргументоване висловлювання учасника із запропонованої теми, що викладається у бланку Б. Робота оцінюється по шкалі від 0 до 20 балів з урахування змістовності та мовного оформлення тексту.

Якщо робота не відповідає тематиці власного висловлювання, або її обсяг складає менше, ніж 100 слів, вона буде оцінена в 0 балів.

Максимальний тестовий бал, що може отримати учасник тестування з української мови та літератури складає 104 бали.

Визначення рейтингового балу

Визначення результату ЗНО за шкалою 200 балів здійснюється з використанням відповідної таблиці, де тестовий бал переводиться в рейтингову оцінку від 100 до 200 балів.

Таблиця буде оприлюднена на офіційному сайті УЦОЯО після перевірки правильності виконання тестів кожного учасника та зазначення порогового балу «склав/не склав», але не пізніше 25 липня 2020 року. Пороговий бал визначається групою експертів, виходячи з аналізу фактичного виконання тестів учасниками іспиту.

Слід враховувати, що визначення рейтингового балу за таблицями минулих років буде некоректним, оскільки рівень тестів та фактичні результати виконання завдання суттєво відрізняються.

Розрахунок балу ДПА

Результат ЗНО з української мови та літератури в частині виконання завдань №1-33 та №58 може буде зарахований як державна підсумкова атестація з української мови. Максимальна кількість балів, що може отримати учасник тестування складає 68 балів.

Таблиця переведення тестового балу у оцінку за шкалою від 1 до 12 буде також буде опублікована після перевірки результатів тестування усіх учасників, але не пізніше 25 липня 2020 року.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача