UA Рус

Як вчитись на відмінно? - поради експертів

24 грудня 2021 5097 Друк
Як вчитись на відмінно? - поради експертів

Правильна організація та підготовка до тестів та іспитів може змінити успішність у школі. Ефективне навчання починається з правильного ставлення — позитивний погляд може змінити навчання з покарання на можливість вчитися.

Вчителі можуть поділитись даними порадами з учнями.

Про це пише 24 канал з посиланням на Oxford Learning.

Експерти поділилися 10 секретами успішного учня. Знання про те, як покращити свою роботу та підвищити мотивацію, можуть допомогти учневі досягти більшого.

Як ефективніше вчитися

Організуйтеся

Планувальники та щоденники, хоч здаються доволі нудними речами, проте мають беззаперечну користь. Варто вести список домашніх завдань, проєктів та тестів – так ви гарантуєте собі те, що не забудете про завдання та виконаєте його вчасно.

Будьте уважними на уроці

Коли вчитель викладає предмет, варто звернути увагу на новий матеріал. Спробуйте уникнути відволікань та зосередьтеся на процесі. Експерти рекомендують робити нотатки своїми словами – щоб нова інформація краще засвоювалась.

Іноді дійсно важко сконцентруватися на навчанні – речі, що відволікають, є скрізь. Варто зрозуміти, що однокласники, смартфони, книжка, вікно з видом на вулицю стають факторами відволікання. Вимкніть мобільний телефон та уникайте контакту з друзями під час уроку – це допоможе звернути увагу на навчання та допоможе вам не відволікатися.

Ведіть конспекти

Написання чітких і повних конспектів на уроці допоможе вам обробити інформацію, яку ви вивчаєте. Ці нотатки також стануть навчальними записами, які можна буде переглянути перед тестом. Поговоріть з друзями або вчителем, якщо ви пропустили урок, щоб переконатися, що ваші нотатки повні.

Переглядайте записи

Окрім того, що ваші особисті записи допомагають під час тестів, вони також можуть бути корисними для засвоєння інформації. Варто регулярно переглядати конспекти – після уроків, під час відпочинку чи на перерві. Перегляд нотаток допомагає перенести інформацію, засвоєну короткочасною пам’яттю, на довготривалу – так шанси успішного складання тесту підвищуються.

Спрощуйте нотатки

Стиснення конспектів, які ви записуєте в класі, допоможе краще розібратися в темі. Структуруйте нотатки після уроку та робіть наочні пояснення до теми. Упорядкування та спрощення матеріалу може бути ефективним – розуміючи, що варто запам’ятати та візуалізувати, ви зможете досягти більших успіхів.

Ставте питання

Якщо тема чи якийсь фрагмент із неї вам незрозумілий – не бійтеся підіймати руку та питатися у вчителя. Якщо вам не зручно питати на очах у всіх, варто написати собі нагадування, щоб поговорити з учителем після уроку.

Говоріть з учителями

Викладачі завжди зацікавлені в тому, щоб ви краще вчилися. Варто поговорити зі своїм учителем та попросити роз’яснення або додаткову допомогу, якщо вона вам потрібна. Ініціатива звертатися за допомогою до вчителів дуже корисна – так ви не тільки можете покращити оцінки, але і стосунки з викладачем.

Оберіть собі місце для навчання

Варто зробити собі простір, який зможе допомогти вам сконцентруватися на навчанні. Місце для навчання має бути тихим та добре освітленим. Також зверніть увагу на те, щоб навколо вас, поки ви навчаєтеся, не було підвищеного руху – поряд не перебувають члени родини чи домашні улюбленці. Ця атмосфера навчання допоможе вам сконцентруватися та успішно виконати завдання.

Підпишіться на email розсилку!

Навчайтеся інтервально

Не варто робити все домашнє завдання разом – на це може піти кілька годин. Експерти пропонують робити на кожні 30 хвилин навчання 10 – 15-хвилинну перерву – розрухайтеся, випийте води чи поспілкуйтеся з близькими людьми. Короткі навчальні сесії вважаються ефективнішими та допомагають максимально використовувати час навчання.

Вчіться колективно

Робота з однокласниками сприяє створенню інтерактивного середовища, яке допоможе вам зацікавитися. Це дає вам можливість перевірити свої знання з іншими, один одного та допомогти підвищити впевненість. Мініконкурси можуть підвищити здорову конкуренцію та бажання навчатися краще.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача