UA Рус

Вивчаємо українську: корисні ресурси та додатки

07 лютого 2023 636 Друк
Вивчаємо українську: корисні ресурси та додатки

Сьогодні, як ніколи, коли триває повномасштабна війна росії проти України, актуально постає питання популяризації української мови. Підтримка рідної мови, культури та традицій посилює суспільство і послаблює ворога.  Чимало російськомовних українців сьогодні намагаються опанувати українську. Вчитель української мови та літератури, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2021 Артур Пройдаков поділився рекомендаціями безплатних ресурсів для вивчення української.

  • Безплатний курс МовиТИ“ від студії онлайн-освіти EdEra  складається із п’яти модулів, практичних завдань, тестів, мотиваційних відео відомих людей, які перейшли на українську тощо;
  • Онлайн-курс та розмовні клуби “Єдині, розрахований на 28 днів підтримання в переході на українську мову. Щодня учасники курсу отримуватимуть завдання, навчальні матеріали, щоо допоможе подолати мовний бар’єр. Вони матимуть можливість взяти участь у вебінарах та розмовних клубах у своєму місті;
  • Онлайн-курс “Лайфхаки з української мови”;
  • Українська за 27 уроків”: призначений для широкого кола слухачів, які прагнуть вдосконалити рівень побутового українського мовлення. Тут можна знайти відеоуроки, конспекти, проміжні тестові вправи, загальний тест. Усі матеріали відповідають елементарному рівню знань, умінь та навичок (А1, А2).
  • Сайт “Мова – ДНК нації”: головний герой Лепетун вчить користувачів боротись із суржиком, пояснює правила нового правопису, розповідає про пароніми, синоніми, наводить цитати. Також на сайті є вправи та диктант, а в розділі “Перевірка” можна вставити свій текст у спеціальне поле та перевірити його на помилки.
  • Підпишіться на email розсилку!
  • Подкаст “Українізейшн”: автори розповідають про поширені помилки в усній українській мові на прикладах пісень українських виконавців.
  • Застосунок “Р.І.Д.” для вивчення української мови. Після завантаження щодня на телефон приходитиме по три нові слова, які потрібно вивчити. За це будуть нараховувати “пісок часу” – ігрову грошову одиницю, яка підійматиме місце в рейтингу.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача