UA Рус

Поради з підготовки до вступу в закордонний ВНЗ

Поради з підготовки до вступу в закордонний ВНЗ

З кожним роком все більше абітурієнтів з нашої країни прагнуть вступити до університету за кордоном, вважаючи, що освіта в країнах ЄС, Великобританії або США не тільки якісніша, але і дає більше можливостей для подальшого працевлаштування в хорошу компанію.

Однак не всі знайомі з вимогами до абітурієнтів під час вступу, які можуть сильно відрізнятися від таких у вітчизняних вишах. Почнемо з того, що вступні іспити в більшості цих країн відсутні. Замість них ретельно оцінюється атестат про повну загальну середню освіту. Тому його необхідно перевести на мову тієї країни, де студент має намір продовжити навчання. А переклад юридично засвідчити у нотаріуса, щоб отримані оцінки мали вагу і в іншій країні.

Зовсім без іспитів, правда, не обійтися. Адже для навчання в іноземному університеті, як мінімум, потрібно знати мову, на якому студента будуть навчати. У більшості випадків це місцева мова. Англомовні програми, звичайно, існують у багатьох країнах, але порівняно дорогі.

У цій ситуації випускнику школи вкрай важливо грамотно використовувати літні місяці. Паралельно зі збором необхідних документів, якими цілком можуть зайнятися батьки, ми рекомендуємо пройти спеціальну програму підготовки або мовні курси за кордоном.

Подібні навчальні програми часто організовуються при університетах в Європі і США, щоб студенти-іноземці могли адаптуватися до вимог місцевої вищої школи і підтягнути мову. Також популярністю користуються і міжнародні мовні школи, де розроблені спеціальні курси для абітурієнтів. При цьому може вестися підготовка і до вступу до ВНЗ, і до здачі міжнародного мовного тесту. Адже багато ВНЗ спрощують вступну компанію, приймаючи від вступників сертифікати TOEFL, IELTS, DAF та інших міжнародних іспитів на знання мови.

Вирушаючи на підготовку до вступу за кордоном, пам'ятайте, що краще вчити польську мову в Польщі, чеську — в Чехії, англійську — в США чи Британії. Адже в успішному навчанні мовне середовище грає найважливішу роль. Пройшовши подібне навчання, ви зможете з упевненістю скласти вступний мовний тест або пройти співбесіду, після чого успішно вступите до обраного європейського або американського вишу.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача