UA Рус

Вплив пандемії на освіту

Вплив пандемії на освіту

Міжнародні організації ЮНЕСКО, ЮНІСЕФ, Світовий банк та ОЕСР провели опитування на тему, як вплинули заходи протидії пандемії на якість освіти.

Про це пише "Нова українська школа" із посиланням на сайт ЮНЕСКО.

Сільвія Монтойя, директорка Інституту статистики ЮНЕСКО, заявила: “Вимірювання втрат навчання є найважливішим першим кроком до пом’якшення наслідків коронавірусу. Життєво важливо, щоби країни інвестували в оцінювання величини таких збитків для здійснення відповідних виправних заходів”.

Які були результати опитування?

  • Приблизно 40% країн подовжили навчальний рік, і така ж частка країн визначили приорітетними окремі програми чи курси. Однак понад половина країн повідомили, що жодних коригувань не було і не буде зроблено.

  • Багато країн вжили заходів протиепідемічної безпеки в екзаменаційних центрах, 28% скасували іспити в початковій школі, а 18% країн зробили це в старших класах.

  • Країни з низьким рівнем доходу не змогли вжити навіть найосновніших заходів для повернення до школи. Наприклад, лише менш як 10% повідомили, що мають достатньо масок, мила, чистої води та інших санітарно-гігієнічних засобів.

  • Більшість країн забезпечили дистанційним навчанням своїх учнів: радіо- та телевізійні трансляції були більш популярними серед країн з низьким рівнем доходу, тоді як країни з високим рівнем доходу навчалися в режимі онлайн. Однак більше третини країн з низьким рівнем доходу повідомили, що дистанційно змогли навчатися менш як половина учнів початкових класів.

  • Лише третина країн (переважно багаті) намагаються дослідити розмір втрат у результаті зниження рівня шкільної освіти через пандемію.

  • У 2020 році школи в усьому світі були повністю закриті на всіх рівнях навчання в середньому протягом 79 навчальних днів, що становить приблизно 40% загальної кількості днів навчання в середньому в розвинутих країнах. Ці показники коливалися від 53 днів у країнах із високим рівнем доходу до 115 днів у країнах із низьким рівнем доходу.

Підпишіться на email розсилку!

  • 49% країн збільшили свій бюджет на освіту у 2020 році відносно 2019 року, тоді як 43% бюджет не змінювали. 60% країн планують збільшити бюджет на освіту, якщо порівняти з 2020 роком.

  • Приблизно в кожній третій країні, де школи закриті або були закриті, досі не виконуються програми виправлення рівня навчання учнів в школі.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача