Укр Рус

ЗНО-2022: які відмінності і чи можна здати за кордоном

ЗНО-2022: які відмінності і чи можна здати за кордоном

У 2022 році у зв'язку з російською агресією ЗНО в Україні змінилося – буде національний мультипредметний тест (НМТ), який можна скласти, в тому числі й за кордоном.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

“Основною відмінністю є: якщо раніше учні складали 3 або 4 іспити, сьогодні буде 1 іспит – національний мультипредметний тест, який триватиме протягом 90 хвилин – не в режимі онлайн, а у навчальних закладах, і буде містити 3 важливі дисципліни: українську мову, математику та історію України (по 20 завдань з кожної дисципліни) Також буде можливість перерватися під час повітряної тривоги і потім продовжити складати тест”, – сказав він.

Міністр наголосив, що фізична присутність – обов'язкова.

Також він пояснив, чому саме ці предмети обрані до програми національного мультипредметного тесту.

«Українська мова і математика були обов'язковими під час складання державної підсумкової атестації в Україні. Ці дисципліни мають найбільшу прогнозничну валентність щодо можливості навчання на програмах бакалавра. А українська мова сьогодні є визначальним предметом нашого українського генокоду», –розповів Сергій Шкарлет.

За його словами, для отримання громадянства в будь-якій країні потрібно скласти екзамен з історії держави. 

«Якщо українець не знає історії України, то про вищу освіту мова не може йти взагалі”, – наголосив Міністр.

Крім цього, під час ефіру була надана інформація щодо вступу у заклади вищої освіти тих випусків, які перебувають за кордоном.

«Абітурієнти, які закінчили 11 клас і бажають вступати в заклади вищої освіти України, будуть мати таку змогу. На території країн ЄС вони зможуть скласти національний мультипредметний тест або у столицях європейських держав, або на базі університетів цих країн», – сказав Сергій Шкарлет.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:

Вiдгуки

Вадим Мендерецький Вадим Мендерецький
18.04.2022
ЗНО-ошна мафія не може заспокоїтись навіть під час війни. В Україні школи розбомблені і в більшості не працюють, діти з батьками виїхали закордон і малоймовірно що повернуться щоб поступати в українські ВНЗ. Що і кого збираються перевіряти ці освітянські паразити????? Але бюджетні кошти всерівно дармоїдам хочеться проковтнути, не дивлячись на те, що ці кошти так зараз потрібні Україні для відновлення навчальних закладів... Я вважаю, що в цьому році повинні зараховувати в університети всіх бажаючих на основі оцінок в атестаті, переконаний, що їх не буде багато. Так робиться в усьому цивілізованому світі. Придуманого в парашистані ЗНО-ЕГЭ немає в жодній нормальній демократичній країні! Ніхто, крім України і парашистану не витрачає бюджетні кошти на утримання такої паразитичної структури - як центри ЗНО=ЕГЭ.
Відповісти
Іван Сандовенко Іван Сандовенко
06.05.2022
Це не тільки Шкарлет, там повно працівників жіночої статі, які ним керують, видаючи безглузді ідеї, розвалюють сумісно з депутатами з комітету освіти і так поганеньку систему освіти. Діти, які зараз навчаються за кордоном, з огидою коментують уровень освіти в Україні, який захаращений непотрібними знаннями.
Відповісти


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача