Укр Рус

Випускнии із ТОТ зможуть скласти НМТ у безпечних умовах

Випускнии із ТОТ зможуть скласти НМТ у безпечних умовах

МОН спільно з профільними міністерствами, народними депутатами, освітянами напрацьовують рішення щодо надання таким вступникам можливості складати НМТ у безпечних умовах.

«Наразі важливою метою є надання вступникам із тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій можливості взяти участь у НМТ. Усупереч блокуванню окупантами виїзду вступників, ми боремося за кожного теперішнього та майбутнього українського студента», – написав у телеграм-каналі Сергій Шкарлет.

Для цього вступні випробування будуть проводитись у три сесії (липень, серпень, вересень) в Україні і за кордоном. Також передбачено додаткові періоди реєстрації на тестування та можливість зміни раніше вказаного місця його складання.

«Для вступників, які не зможуть виїхати на підконтрольну Уряду територію або які силоміць переміщені на тимчасово окуповану територію (АР Крим, місто Севастополь, ОРДЛО), територію російської федерації або республіки білорусь, буде передбачено складання вступних випробувань у форматі дистанційної індивідуальної усної співбесіди або творчого конкурсу. Вступаючи на контрактну форму навчання (на більшість спеціальностей), вступнику достатньо подати мотиваційний лист», – зазначив Міністр.

Усі жителі ТОТ та місць проведення військових дій, які отримають позитивні результати на вступних випробуваннях, зможуть скористатися спеціальною квотою (квота-2) в закладах вищої освіти або гарантовано вступити до закладів фахової передвищої освіти.

Нагадаємо,МОН намагається ретельно працювати з окупованими територіями, аби кожний учитель отримував заробітну плату.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача