Укр Рус

У жовтні стартує доступна іпотека для чотирьох категорій громадян, серед яких освітяни і науковці

У жовтні стартує доступна іпотека для чотирьох категорій громадян, серед яких освітяни і науковці

Програма доступної іпотеки під 3% річних з жовтня 2022 року запрацює для педагогів, науковців, військовослужбовців, правоохоронців та медиків, Про це повідомило Міністерство економіки України.

З початку 2023 року вона стане масовою і отримати дешевий іпотечний кредит (під 7% річних) матимуть змогу усі українці, які потребують поліпшення житлових умов та відповідають вимогам програми.

Відповідно до постанови КМУ №856, іпотечні кредити за пільговою ставкою 3% або 7% річних видаватимуть на 20 років, а обов'язковий внесок позичальника становитиме не менше 20% вартості об'єкта нерухомості.

Ставка за кредитом (3% чи 7% річних) залежить від цього, до якої категорії належить позичальник. Наприклад, 3% річних за іпотекою отримають науковці та педагоги, військовослужбовці ЗСУ, СБУ, розвідки Міноборони, медики. А 7% річних — ветерани війни, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, а також інші громадяни України, які не мають власної житлової нерухомості або у власності яких менше 52,5 кв. метрів для сім'ї на одну особу (одиноку особу) та додатково 21 кв. метр — на кожного наступного члена сім'ї.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача