Укр Рус

Сьогодні – Всесвітній день учителя 2022!

Сьогодні – Всесвітній день учителя 2022!

У вересні світові лідери зустрілися в Організації Об'єднаних Націй і взяли на себе зобов'язання трансформувати освіту в усьому світі. Учителі знаходяться в центрі цієї трансформації – саме їм необхідно довіряти і підтримувати, щоб зробити якісну освіту реальністю для всіх учнів.

Про це повідомляє Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Подпишитесь на email рассылку!

Всесвітній день учителя у 2022 році 

Лідерство вчителів у трансформації освіти є темою цьогорічного Всесвітнього дня вчителя – «Трансформація освіти починається з учителів». 

Всесвітній день вчителя 2022 року, спільно організований Інтернаціоналом освіти, ЮНЕСКО, Міжнародною організацією праці та ЮНІСЕФ, має на меті висвітлити роботу вчителів та закликати уряди інвестувати у вчителів, залучати вчителів, довіряти та поважати вчителів.

«Щоб по-справжньому відзначити Всесвітній день учителя, ми повинні вийти за рамки подяки вчителям. Ми повинні інвестувати в якісні системи державної освіти. Ми закликаємо уряди в усьому світі інвестувати у вчителів, гарантувати трудові права та належні умови праці, залучати вчителів до прийняття рішень та довіряти їхньому педагогічному досвіду. Перетворення починаються з учителів. Ми – серце, що б'ється в освіті».

Девід Едвардс, Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти

 Відзначення Всесвітнього дня учителя разом з усім світом  

Відзначайте Всесвітній день вчителя 2022 та приєднуйтеся до руху за трансформацію освіти!

У своїй профспілковій організації, навчальному закладі, офлайн або онлайн можна відсвяткувати Всесвітній день вчителя 2022 року разом з усім світом! 

Кілька порад від Інтернаціоналу Освіти: 

1. Роздрукуйте та розмістіть цьогорічний плакат про Всесвітній день учителя

2. Переконайтеся, що у вашій школі та профспілці всі знають про Всесвітній день вчителя, який щороку відзначається 5 жовтня. 

3. Висловіться онлайн: зробіть так, щоб ваш голос був почутий у соціальних мережах та підкресліть лідерство вчителів у трансформації освіти (тут можна розмістити пост чи інформацію про День). 

4. Можна використовувати запропоновані повідомлення та зображення від Інтернаціоналу освіти (забудьте позначити Інтернаціонал Освіти для посилення повідомлення). 

  • @eduint у Twitter
  • @EducationInternational на Facebook
  • @eduint в Instagram

Хештег – #WorldTeachersDay

Вчителі – це основа освіти.

У цей Всесвітній день учителя вчителі всього світу закликають всі уряди:

  • інвестувати у вчителів!
  • залучати вчителів!
  • довіряти вчителям!
  • поважати вчителів!

 

5. Поділіться цим повідомленнями Інтернаціоналу освіти на своїх ресурсах. 

6. Поширюйте інформацію у Twitter та Facebook та інші мережі. 

7. Підключіться до заходів з нагоди Всесвітнього дня вчителя, які організовує ЮНЕСКО.

Міжнародні заходи до Всесвітнього дня учителя

Генеральний секретар Девід Едвардс донесе голос вчителів з усього світу на церемонії відкриття Всесвітнього дня вчителя, організованого ЮНЕСКО у Парижі. Захід розпочнеться 5 жовтня о 10:00 ранку за паризьким часом. За заходом можна буде спостерігати в прямому ефірі на веб-сайті ЮНЕСКО.

Серед інших спікерів – Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азуле, Генеральний директор Міжнародної організації праці Гілберт Ф. Хунбо та Виконавчий директор ЮНІСЕФ Кетрін Рассел.

У цей важливий день освітянська спільнота збирається разом на всіх континентах, щоб відзначити солідарність з вчителями. 

Приєднуйтеся також до онлайн-заходу, присвяченого Всесвітньому дню вчителя під назвою «Вчителі трансформують освіту», що організовується Інтернаціоналом освіти!

Захід відбудеться 5 жовтня з 14:00 за центральноєвропейським часом (брюссельський час), 15:00 (київський час). На захід потрібно зареєструватися. Буде забезпечено синхронний переклад на англійську, французьку та іспанську мови.

Захід буде присвячений підсумкам Саміту з питань трансформації освіти та його значенню для професії вчителя. 

Під час заходу ви також почуєте виступи колег з усього світу та матимете можливість поділитися думками про те, що потрібно для справжньої трансформації освіти у вашому контексті. 

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача