Укр Рус

Нова освітня ініціатива «Навички для успішного життя» дасть учням важливі знання

Нова освітня ініціатива «Навички для успішного життя» дасть учням важливі знання

Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та провідними українськими дистанційними школами запустили нову освітню ініціативу «Навички для успішного життя».

«Ми розпочинаємо системне навчання для українських учнів 6-11 класів навичок, які необхідні будь-якій людині для того, щоб стати успішною у сучасному світі. Це — фінансова та цифрова грамотність, емоційний інтелект, ефективна комунікація, креативне мислення, лідерство, стресостійкість, гнучкість у прийнятті рішень, а також вміння визначити професію своєї мрії та будувати власну траєкторію подальшого навчання та кар’єри. Розраховуємо, що перший етап повинен охопити 10 тис. учнів», — зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Подпишитесь на email рассылку!

Впродовж 8 місяців — до липня 2023 року — українські учні, які знаходяться як в Україні, так і в 14 країнах світу через війну, зможуть навчатися важливим навичкам для життя.

«Навчання відбувається дистанційно. Усі уроки у межах цього проєкту проходять процедуру затвердження у відповідних фахівців та отримають гриф Міністерства освіти і науки України», — повідомив директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков.

Координація навчання буде здійснюватися через мережу українських освітніх хабів.

Наразі запускаються 4 потоки навчання тривалістю 2 місяці кожний. Щодня з понеділка по суботу, окрім середи, будуть проводитися по 4 уроки.

«Ми дуже уважно підходимо до формування цих уроків, які будуть одночасно корисними та цікавими для учнів. Специфіка полягає в тому, що всі уроки відбуватимуться онлайн, і саме тому ми залучили найкращих фахівців двох провідних дистанційних шкіл України — «Optima School» та «Атмосферна школа», які мають успішний досвід ефективного навчання у дистанційному форматі для тисячі дітей», — пояснює виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координаторка мережі українських освітніх хабів Марія Богуслав.

Вчителі кожної школи будуть викладати по два предмети.

«Ми забезпечимо навчання фінансової і комп’ютерної грамотності та намагатимемося зробити ці уроки максимально насиченими та практичними», — говорить засновниця «Optima School» Марія Мілецька.

«Наша зона відповідальності – профорієнтація та «soft skills» (м’які навички), які визнали найзатребуванішими навичками ХХІ століття міжнародні експерти Світового форуму в Давосі», — розказала директорка «Атмосферної школи» Тетяна Серебрянська.

Записатися на уроки «Навички для успішного життя» можна тут.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача