Укр Рус

На своєму місці: дорослі вчинки маленьких українців

На своєму місці: дорослі вчинки маленьких українців

Неможливо побороти країну, громадяни якої демонструють сміливість і свідомість із пелюшок. Діти України власним прикладом вкотре доводять незламність нашої нації. Розповідаємо історії школярів, вчинкам яких можуть позаздрити навіть дорослі.

Учора в Первомайську відкрилася виставка робіт вихованців Дитячої художньої школи. На виручені з продажу картин гроші діти планують придбати квадрокоптер для ЗСУ. Зі слів організаторки, не залишилися осторонь і жителі міста – за перший день вдалося зібрати 14 тис. гривень. Усього на виставці представлено близько 90 дитячих робіт, а також 20 картин орагнізаторки Катерини. Дівчина впевнена, що разом зі школярами вони зможуть зібрати гроші не лише на квадрокоптер, а й на інші потреби військових.

«Діти неймовірно щасливі, що можуть внести свою частинку у нашу спільну перемогу», – зізнається художниця.

Водночас у одному з гуманітарних пунктів Луцьку допомагати приходять навіть діти. Наймолодшій волонтерці шість років, завдання Мілани – гратися з дітьми вимушених переселенців.

«Встає зранку, очі відкриває й каже: «Мамо, ти мене візьмеш на волонтерство? Мамо, візьми, я тебе прошу!». Ми приходимо й отримуємо задоволення від того, що людям приносить користь», – розповідає мама Мілани.

10-річний Остап мріяв про ігрову приставку чи електричний самокат, проте від початку війни змінилися й пріоритети хлопця. Він розповів, що витратив усі заощаджені 300 доларів (гроші дарували хлопцю на свята) на купівлю зарядного пристрою на сонячній батареї. Подарунок хлопця рятуватиме життя військовим на передовій.

«Він міг купити собі іграшку чи ровер, але віддав нам. Ми щасливі, бо бачимо справжніх патріотів. Все неодмінно буде добре завдяки таким дітям, як Остап», – кажуть у Генштабі ЗСУ.

Крім того, на Львівщині вихованці недільної школи виростили розсаду на продаж, а на виручені гроші придбають квадрокоптер для військових. Поки розсада росла, діти, найстаршому з яких 8 років, зібрали кошти на бронежилет.

«У Вербну неділю діти продавали місцевим мешканцям святкові букети з верби. Кошти вони віддали на придбання бронежилета для земляка, який йшов на фронт», – розповіла керівниця недільної школи.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача