Укр Рус

Як підготуватися до НМТ-2023: поради експертів

28 февраля 2023 1348 Печать
Як підготуватися до НМТ-2023: поради експертів

Як підготуватися до НМТ-2023

Національний мультипредметний тест у 2023 році складатиметься з трьох частин. Перший блок включає завдання з української мови, другий – математик. Останнім є предметна частина за вибором учасника тестування, які можуть обрати історію України, біологію, хімію, фізику, англійську, німецьку, французьку або іспанську мови. 

Тести з української мови, історії України, біології та хімії міститимуть по 30 завдань різного ступеня складності. У тесті з математики складатиметься з 22 завдань, з іноземної мови – з 32, з фізики – з 20.

Реєстрації на тестування розпочнеться у квітні. Тест проходитиме в один день в дві зміни у спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях у закладах освіти України та за кордоном. На виконання завдань учасникам відводиться 180 хвилин, по 60 хвилин на кожний блок.

Запорукою успішної здачі іспиту є якісна та тривала підготовка. Перш за все важливо обрати предмети, на яких слід сконцентрувати більшу увагу.

При підготовці до НМТ  експерти радять орієнтуватися на програму ЗНО, яка залишається чинною й для національного мультипредметного тесту. Знайти програми зі шкільних дисциплін можна на сайті УЦОЯО.

Подпишитесь на email рассылку!

Визначити власний рівень знань можна за допомогою тестів минулих літ, що дозволить не лише перевірити себе, а й виявити прогалини, які необхідно надолужити. При цьому варто навчитись швидко перемикатись між завданнями, адже НМТ передбачає виконання завдань одразу з трьох предметів. Можна відкрити одразу три вкладки та почергово виконувати завдання з різних предметів. Такий процес дозволить звикнути до поєднання дисциплін та не розгубитися під час тесту.

Краще засвоїти матеріал дозволяють інтервальні повторення. Вивчаючи певну тему, слід час від часу повертатися до матеріалу та повторювати його.

Для кращого запам’ятовування інформації експерти радять систематизувати матеріал у схемах або таблицях. Візуалізація дозволить підсилити зорову пам’ять, що сприятиме ефективному засвоєнню інформації.

Для того, щоб добре підготуватися до іспиту, слід достатньо відпочивати та мати більше час на перезавантаження. Тому слід робити перерви, більше бувати на свіжому повітрі, гуляти, займатися спортом, спати не менше 8 годин.

 

 

 

 

 

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача