Укр Рус

Вступники складатимуть НМТ за моделлю 2+1: ВР ухвалила законопроєкт

24 февраля 2023 955 Печать
Вступники складатимуть НМТ за моделлю 2+1: ВР ухвалила законопроєкт

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року.

З урахуванням продовження правового режиму воєнного стану, що спричинений військовою агресією рф, здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, будуть звільнені від складання державної підсумкової атестації.

Вступна компанія у 2023 році до закладів вищої освіти буде організована за особливими порядками. Вступне випробування проводитиметься ц форматі національного мультипредметного тесту, що складатиметься із завдань з трьох предметів, з яких два обов’язкових (українська мова та математика) та одного на вибір (історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія).

Подпишитесь на email рассылку!

Тестування відбуватиметься протягом одного дня, що суттєво зменшує безпекові ризики учасників НМТ (час на перебування у тимчасовому екзаменаційному центрі, доїзд до нього і від нього), спрощує організацію, скорочує витрати держави та учасників тощо.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача