Укр Рус

На 2024 рік запланований пілот ДПА для четвертокласників за новим принципом

20 декабря 2023 355 Печать
На  2024 рік запланований пілот ДПА для четвертокласників за новим принципом

У 2025 році матеріали для державної підсумкової атестації в 4 класах розроблятиме Український центр оцінювання якості освіти. Завдання міститимуть тестову й усну частини.

Про це в інтерв’ю для “Ukrinform TV” повідомила директорка УЦОЯО Тетяна Вакуленко.

Вона зазначила, що на наступний 2024 рік запланований пілот ДПА для четвертокласників за новим принципом. Оцінювання з математики та української мови проведуть в окремих закладах освіти. Загалом, за словами Вакуленко, вибірка учнів і учениць буде невеликою – близько 2 000 школярів.

За результатами експерименту фахівці УЦОЯО відкорегують напрацьовані матеріали, аби в 2025 році масштабувати оновлене оцінювання в закладах освіти всієї України.

Подпишитесь на email рассылку!

“Потім ми будемо аналізувати, наскільки наші інструменти – тести, запитання – адекватні для вибірки, наскільки вчителям комфортно їх у класі опрацьовувати, наскільки це багато часу займає”, – пояснила директорка УЦОЯО.

Крім того, Тетяна Вакуленко повідомила, що завдання ДПА для 4 класу відтепер міститимуть не лише тестову, а й усну частину. Це дасть змогу перевірити, як школярі та школярки можуть “самостійно конструювати відповідь, озвучувати її, а також відстоювати свою точку зору”.

Зазначається, що такі проміжні оцінювання – частина Стратегії освітніх оцінювань до 2030 року, яку розробили ще в 2016 році.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача