Укр Рус

Обучение в Японии по программе "Стажер-исследователь"

Обучение в Японии по программе Стажер-исследователь

До 21 июня продолжается подача документов на стипендиальной программе Министерства культуры и образования Японии "Стажер-исследователь" (Research Student).
Об этом напоминает посольство Японии в Украине на своей странице в Facebook (укр.)

"Стажер-дослідник" - програма, яка дозволяє 2 роки навчатися і проводити дослідження в Японії (японською або англійською). Грант покриває витрати на переліт і навчання, надається щомісячна стипендія. Також є можливість вступу в магістратуру/докторантуру (грантові умови подовжуються). Детальну інформацію про програму і необхідні для подачі документи можна знайти на сайті посольства, дедлайн подачі документів - 21 червня, 17.00.

Посольство також поділилося історією одного з українських студентів, який три роки навчався в Японії за цією програмою.

"Мене звати Євтушук Ігор. На даний момент живу та працюю в Японії. З квітня 2015 по 2018 рік, навчався в університеті Цукуба. Мене інколи запитують як я потрапив до Японії, тому вирішив поділитись досвідом. Є такий вид стипендіальної програми від Міністерства Освіти Японії - "стажер-дослідник". Програма триває 3 роки: рік вільні слухання і підготовка до вступу на магістратуру та 2 роки сама магістратура”, - розповів українець.

Він також додав, що серед документів, які потрібно подати, головне - це докладний план дослідження. Потрібно показати, що конкретно ти хочеш досліджувати і чому, розібрати, як будеш досліджувати і скільки це займе часу. “Необов’язково, щоб ваш план чи обраний факультет абсолютно відповідав вашій теперішній спеціальності. В Україні я вивчав педагогіку та лінгвістику, але мені вдалося поступити на факультет міжнародних відносин”, - зауважив учасник програми.

За його словами, після успішної здачі документів потрібно пройти екзамен з японської, англійської та співбесіду. Якщо на факультеті університету, який ви обрали, викладається англійською, то необов’язково ідеально володіти японською, головне, щоб це не стало на заваді майбутньому дослідженню.

Звісно, погоджується Ігор Євтушок, є й інші програми за якими можна потрапити на навчання до Японії, але на його думку, "стажер-дослідник" - це найкращий варіант. А тим, хто наважиться податись на програму і пройде, український студент з особистого досвіду радить вступити в якийсь гурток, адже їх у японських університетах є багато і на різні смаки.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача