UA Рус

5 кроків для вступу в магістратуру за технологією ЗНО

15 травня 2019 479 Друк
5 кроків для вступу в магістратуру за технологією ЗНО

Стартувала реєстрація для вступу в магістратуру за технологією ЗНО – вона триватиме з 13 травня до 18-ї години 3 червня. Про це йшлося під час прес-брифінгу за участі заступника Міністра освіти і науки Юрія Рашкевича та гендиректора директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олега Шарова 13 травня 2019 року, у залі Колегії МОН.

«13 травня, відбувається офіційний початок одного із важливих етапів вступної кампанії 2019 року, а саме реєстрація вступників, які цього року вступатимуть у магістратуру за технологією ЗНО. Як ви знаєте, щоб вступити в магістратуру, кожен вступник має здати 2 іспити – іспит з іноземної мови та фахове випробовування. Ця процедура є надзвичайно важливою, і завжди вона супроводжувалася різними запитаннями стосовно дотримання прозорості та академічної доброчесності під час іспитів. Саме для того, щоб ці стандарти були витримані, щоб кращі вступники могли дістати кращі місця, насамперед, держзамовлення, два роки тому МОН запровадило ЗНО як інструмент, щоб здійснювати вступні випробовування з іноземної мови, а також фахові випробування за певними спеціальностями», – зазначив Юрій Рашкевич.

Так, єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови необхідний для вступу в магістратуру на спеціальності галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності 035 «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право»,  «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини», «Культура і мистецтво» (крім мистецьких спеціальностей), «Богослов’я», «Управління та адміністрування»,  «Інформаційні технології», «Публічне управління та адміністрування».

Водночас єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з права та загальних навчальних правничих компетентностей складатимуть вступники в магістратуру за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право». Цей іспит традиційно складається з 2-х блоків:

  • тесту загальних навчальних правничих компетентностей;
  • тесту з 8 базових правничих дисциплін.

Вступник, який планує вступити в магістратуру за однією зі згаданих спеціальностей, має виконати таких 5 основних кроків.

Крок 1. Звернутися до приймальної комісії і зареєструватися на єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови або/та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з права та загальних навчальних правничих компетентностей.

Приймальній комісії потрібно надати таку інформацію:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • дата народження;
  • тип, серія і номер документа, що посвідчує особу;
  • ідентифікаційний номер;
  • дані диплому про вищу освіту/код здобувача освіти в ЄДЕБО/дані довідки щодо планового строку завершення навчання;
  • контактний телефон;
  • іноземна мова, з якої складатимете ЄВІ (англійська/німецька/французька/іспанська);
  • блоки ЄФВВ, які складатиме (адже для вступу цьогоріч зараховуватимуть сертифікати ЄФВВ 2-х років – 2018-го та 2019-го. При цьому іспит складається з двох частин, і абітурієнт матиме можливість зарахувати одну частину за результатами минулорічного випробовування, а іншу – цьогорічного. Відповідно, писати цього року можна або 2, або 1 частину тесту);
  • населений пункт, де вступник бажає проходити тест
  • номер і дату медичного висновку про створення особливих умов (для осіб з особливими освітніми потребами).

Якщо вступник хоче вступати на кілька спеціальностей, одна з яких передбачає ЄВІ, а інша – і ЄВІ, і ЄФВВ, то він має звернутися для реєстрації до приймальної комісії вишу, куди вступатиме на спеціальності «Право» або «Міжнародне право» (тобто де передбачено і ЄВІ, і ЄФВВ).

Якщо абітурієнт вступає на «перехресну» спеціальність, йому також треба пройти з 13 до 31 травня додаткові фахові випробування у виші.

Крок 2. Вступник має отримати в приймальній комісії екзаменаційний листок, який є підтвердженням реєстрації. За номером листка та PIN-кодом він чи вона матиме доступ до «Кабінету учасника ЄФВВ/ЄВІ» на сайті УЦОЯО . Там буде вся інформація про тестування – місце, правила, результати.

Крок 3. Вступник має скласти ЄВІ (ЄФВВ).

Основна сесія єдиного вступного іспиту з іноземної мови (ЄВІ) проводиться 2 липня (у дві зміни: початок першої – о 10:00, другої – о 14:00), єдиного фахового вступного випробування з (ЄФВВ) права та загальних навчальних правничих компетентностей – 4 липня (початок о 10:00).

Допуск учасників до пункту тестування триватиме з 09:15 до 09:50 (для другої зміни – з 13:15 до 13:50). Результати основної сесії ЄФВВ та ЄВІ будуть розміщені на інформаційних сторінках вступників не пізніше 14 календарних днів з дня їх проведення.

Для входу необхідно пред’явити:

  • екзаменаційний листок
  • документ, що посвідчує особу (вказаний в екзаменаційному листку)
  • запрошення-перепустку.

Крок 4. Отримавши результати, вступник має подати заяви та документи до обраного(-их) вишів.

Прийом заяв та документів для вступників триватиме з 10 до 23 липня (для осіб, які вступають за результатами ЄВІ/ЄФВВ) та з 17 до 25 червня для тих, хто має право відповідно до Умов прийому вступати за результатами іспитів у закладах вищої освіти.

Для подання документів потрібно пред’явити оригінали:

  • документа, що посвідчує особу
  • військово-облікового документа для військовозобов'язаних
  • диплома та додатку до нього.

Також до заяви необхідно надати копії:

  • документа, що посвідчує особу
  • військово-облікового документа для військовозобов'язаних
  • диплома та додатку до нього
  • екзаменаційного листка ЄВІ (ЄФВВ);
  • 4 кольорові фотокартки 3 х 4 см

Крок 5. Отримавши рекомендації, вступник має виконати вимоги до зарахування, зокрема, принести до вишу оригінал диплома та додаток до нього.

Так, список рекомендованих до зарахування на бюджетні місця має бути оприлюднено не пізніше 5 серпня.

Принести оригінали документів в обраний виш та загалом виконати  усі вимоги до зарахування  вступники мають до 18-ї години 10 серпня.

Зарахування на бюджет триватиме до 12-ї години 11 серпня. Переведення на вакантні бюджетні місця (тільки для спеціальностей «Право», «Міжнародне право») – до 15 серпня.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача