UA Рус

Звернення МОН щодо відновлення очного навчання в школах

17 листопада 2021 934 Друк
Звернення МОН щодо відновлення очного навчання в школах

Міністерство освіти і науки звернулося до керівників органів місцевої влади з листом щодо відновлення очного навчання в закладах загальної середньої освіти.

В листі наголошується, що станом на 16.11.2021 року навчання за дистанційною формою здійснюється у більше, ніж 5 тис. шкіл.

Підпишіться на email розсилку!

В той самий час, згідно з підпунктом 151 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), на території регіонів, на яких установлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки, освітній процес може здійснюватися у закладах дошкільної освіти, спеціальних закладах освіти та у 1-4 класах закладів загальної середньої освіти, а також закладах освіти, усі працівники яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

За останніми даними щодо статистики щеплення серед освітян, понад 82% працівників шкіл отримали повний курс вакцинації. З метою забезпечення права дітей на здобуття якісної освіти МОН рекомендує у таких закладах освіти організувати освітній процес за очною формою навчання.

"Перебуваючи на постійному зв'язку з керівниками департаментів та управлінь освіти обласних та місцевих адміністрацій, я отримую інформацію про готовність шкіл України повернути дітей за парти. Наразі це вкрай важливо, адже освітній процес у звичному форматі потрібен і учням, і вчителям. Соціалізація, живе спілкування, більш висока швидкість та якість засвоєння навчального матеріалу можливі лише за очного формату", – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача