UA Рус

Значну кількість вступників було вилучено з екзаменаційних центрів через використання ними мобільних телефонів під час тестування

09 червня 2023 1469 Друк
Значну кількість вступників було вилучено з екзаменаційних центрів через використання ними мобільних телефонів під час тестування

Як відомо, на цьому тижні розпочалася основна сесія національного мультипредметного тесту.

Перші дні тестувань здебільшого пройшли в штатному режимі, хоча й спостерігалися певні проблеми, пов’язані, зокрема, з тим, що не всі учасники попередньо належно ознайомилися з вимогами й порадами щодо НМТ і тим самим у деяких випадках власноруч наразилися на ризик не отримати свого найвищого результату, повідомляє УЦОЯО.

Крім того, значну кількість вступників було вилучено з тимчасових екзаменаційних центрів через використання ними мобільних телефонів під час тестування. Деякі із цих учасників, зокрема, фотографували тестові завдання, а потім поширювали їх інтернетом.  Нам прикро, що такі ситуації мали місце. 

Ми просимо учасників не ризикувати своїм майбутнім і не використовувати жодних цифрових пристроїв під час тестування. Той факт, що з багатьох тисяч учасників одиницям удалося сфотографувати деякі тестові завдання, скориставшись тим, що інструктори, утомлені після навчального року та знесилені щоденними стресами, недогледіли порушення, не означає, що й іншим це вдасться. Ціна однієї фотографії може бути занадто високою.

Зазначимо, що поява окремих завдань після завершення певної зміни НМТ жодним чином не може позначитися на результатах тих учасників, які брали участь у відповідному тестуванні. Водночас деким, хто проходитиме НМТ в наступні дні, це може сприйматися як шанс отримати кращий результат без належної підготовки до тестування. Наголошуємо: це марні сподівання! Адже всі тестові форми є унікальними, тож завдання не повторюватимуться. 

Звісно, усі тестові завдання в тестах НМТ-2023 розроблені відповідно до чинних програм ЗНО з відповідних предметів, а отже, можуть бути подібними, однак вони аж ніяк не є ідентичними. Якщо врахувати той факт, що на сьогодні в загальному доступі є сотні тестових завдань минулих років, розроблених відповідно до тих самих програм ЗНО, то поява цьогоріч використаних тестових завдань – це тільки додаткова підтримка тим, хто відповідально навчався в закладі освіти й ретельно готувався до проходження НМТ-2023. 

Підпишіться на email розсилку!

Насамкінець звертаємося до кожного, хто причетний до процесів тестування в тимчасових екзаменаційних центрах. 

Шановні інструктори! Від вас залежить майбутнє багатьох українців. Ваше толерування навіть мінімальних порушень порядку тестування – це не прояв доброти чи допомога будь-кому. Навпаки, це позбавлення учасників віри у власні сили й у можливість справедливості й чесності в нашій країні. Ми впевнені, що ви свідомі своєї місії й докладете всіх зусиль, щоб забезпечити рівні шанси для всіх вступників. 

Шановні вступники! У неймовірно складних обставинах, у яких перебуває наша країна, ви зробили максимально можливе, щоб підійти до важливого для вашого майбутнього життя випробування впевненими у власних силах. Не позбавляйте себе через недотримання вимог НМТ можливості отримати об’єктивний результат за підсумками тестування. 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача