UA Рус

Збірна Кіровоградської області стала чемпіоном змагань «Cool Games-2022»

22 листопада 2022 335 Друк
Збірна Кіровоградської області стала чемпіоном змагань «Cool Games-2022»

З 16 до 20 листопада у Львові відбулися IV Всеукраїнські змагання серед учнівських команд «Cool Games». Перемогу виборола команда учнів навчально-виховного комплексу №26 міста Кропивницький.

Цього року змагання проводилися серед дітей воїнів, які служать у ЗСУ та ТРО, медиків, енергетиків, рятівників та волонтерів. У регіональних відборах по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій, взяли участь тисячі школярів. У фіналі змагалися 250 спортсменів із 25 регіонів.

Підпишіться на email розсилку!

У фіналі змагань зустрілися збірні Кіровоградської та Донецької областей. Перемогу в естафетах «Біатлон» і «Лови і біжи» здобули учні з Кропивницького. Третє місце посіла команда Івано-Франківської області.

«Провести цього року «Cool Games» було надзвичайно важко. Але разом ми це зробили. Я вдячний Міністерству освіти і науки за потужну підтримку, вдячний нашим дітям, які тренувалися буквально у підвалах, під час повітряних тривог, вдячний батькам, які відпустили дітей на змагання, оргкомітету, який взяв на себе таку відповідальність. «Cool Games-2022» відбулися на найвищому рівні. Ми знову показали, завдяки чому цей унікальний культурно-спортивний формат, винайдений в Україні, здобув міжнародне визнання – тож, думаю, треті Міжнародні Круті Ігри не за горами», – зазначив голова Комітету фізичної культури і спорту МОН Вадим Стеценко.

Переможці та призери, окрім медалей і сертифікатів, отримали спеціальну нагороду засновника сучасного олімпійського руху барона П’єра де Кубертена. Аби підтримати українських дітей, до Львова приїхала його праправнучка Діана де Навасель де Кубертен. Вона була вражена сміливістю, вмотивованістю та згуртованістю учасників змагань, які попри змагальну конкуренцію підтримували одне одного. Пані Діана провела мистецький воркшоп, разом з дітьми написала картину заради миру та пообіцяла розповісти членам Міжнародного олімпійського комітету, в яких умовах доводиться жити українським школярам.

Окрім участі у змаганнях, команди-учасниці показали перфоманси-презентації своїх міст і регіонів, присвячені героям, які боронять Україну від російської навали. Пряма трансляція фінальних змагань зібрала близько 10 тис. глядачів.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача