UA Рус

Затверджено перелік закордонних пунктів для проведення мультитесту

Затверджено перелік закордонних пунктів для проведення мультитесту

За кордоном відкриють тимчасові екзаменаційні центри для проведення національного мультипредметного тесту. Про це міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

«Упродовж останніх місяців я разом із колегами активно проводив перемовини з міністерствами освіти, представниками неурядових освітніх організацій європейських країн, а також із посольствами України для створення можливостей провести НМТ за кордоном. Наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими колегами та партнерами, а отже, українці, які вимушено покинули свою Батьківщину через війну, зможуть скласти тестування та вступити до омріяних закладів вищої освіти України», - написав Сергій Шкарлет.

Він повідомив, що наразі заплановано, що тимчасові екзаменаційні центри створять у 39 містах таких країн, як Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

Водночас Шкарлет подякував міністрам та партнерам за те, що вони погодилися підтримати українських вступників у такий непростий час.

«Проведення НМТ в інших країнах ー складне й комплексне завдання, але це, безперечно, важливий крок з-поміж багатьох етапів повернення українців додому і відбудови держави», - наголосив міністр.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача