UA Рус

Які предмети потрібно складати на ЗНО-2021 для вступу на різні спеціальності?

Які предмети потрібно складати на ЗНО-2021 для вступу на різні спеціальності?

Перша половина навчального року вже позаду, тому часу на підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання залишається все менше. Майбутнім випускникам вже слід визначатись з університетом та дізнаватись, які предмети обрати на ЗНО для вступу в омріяний ВНЗ.

У 2021 році випускники закладів загальної середньої освіти будуть складати ЗНО з 5 дисциплін, які можна обрати серед 12 представлених, а саме українська мова, українська мова та література, математика, історія України, хімія, фізика, біологія, географія, англійська, французька, німецька та іспанська мови. Обов’язковим є тестування з української мови або української мови та літератури. Якщо абітурієнт планує подавати документи на одну спеціальність, достатньо буде обрати три предмети.

Для тих, хто планує вступати на спеціальності соціального або гуманітарного спрямування, повинні складати ЗНО з української мови та літератури. Для всіх інших достатньо тесту з української мови.

Другою обов’язковою дисципліною для випускників шкіл є математика, яка також входить до переліку предметів на державну підсумкову атестацію. Для складання іспиту слід буде обрати з двох рівнів. Всі випускники шкіл  складатимуть стандартний рівень. ЗНО з математики буде зараховано як ДПА. Для тих, хто буде вступати на спеціальності, де потрібна математика, повинні обрати профільний рівень.

Підпишіться на email розсилку!

Для вступу на медичні спеціальності абітурієнт обов’язково повинен скласти ЗНО з української мови та літератури, математики. Третій предмет обирається з таких дисциплін, як фізика, хімія чи біологія, оскільки на думку МОЗ та МОН майбутні лікарі повинні на достатньому рівні володіти точними науками, що свідчить про до аналітичного та логічного мислення.

При вступі на педагогічні спеціальності вступники обов’язково складають ЗНО з української мови та літератури. Другий предмет обирається відповідно до майбутньої кваліфікації. На спеціальність «Дошкільна освіта» складається ЗНО з історії України, «Початкова освіта» - математика профільний рівень. Для вузьких спеціальностей предмет обирається у відповідності до фаху. Для третього іспиту можна обрати ЗНО з математики, біології, фізики, хімії, географії або іноземної мови.

Для вступу на ІТ-спеціальності обов’язковими предметами є ЗНО з української мови та математики профільний рівень. Третій іспит обирається серед інших дисциплін.

При вступі на юридичні спеціальності обов’язковими іспитами є ЗНО з української мови та літератури, історії України. Третім обирається математика або іноземна мова.

Вступаючи на журналістику, слід обов’язково скласти ЗНО з української мови та літератури, історії України. Третій предмет обирається серед інших дисциплін.

При вступі на економічні спеціальності обов’язково слід складати ЗНО з української мови та літератури, математики.  Третій предмет обирається серед інших дисциплін.

Для того, щоб дізнатися, яке ЗНО слід складати при вступі на конкретний факультет слід переглянути правила прийому до університету, де розміщено перелік спеціальностей та предмети, ЗНО з яких слід подати.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача