UA Рус

Як йде підготовка перших класів до НУШ – Гриневич

Як йде підготовка перших класів до НУШ – Гриневич

Наразі найкраще із закупівлями для Нової української школи впоралось місто Київ, що вже обладнало майбутні перші класи меблями на 65%, дидактикою – на 64,8%, а також комп’ютерною технікою на 30%. Про це йшлося на Координаційній раді з питань впровадження реформи в сфері освіти, яка проводилась за участі Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Міністра освіти і науки Лілії Гриневич 9 липня 2019 року.

«Нам треба повчитися на минулорічних помилках. Я нагадаю, що торік вчасно забезпеченими відповідним обладнанням були лише класи в Сумській області та місті Києві. Решта – ні. Це було минулого року, і на це була низка причин. На цей рік у нас немає вже таких виправдань. І цього року всі закупівлі мають бути здійсненні вчасно, тим більше, що ми віддали освітню субвенцію НУШ на місця значно раніше, ніж минулого року. Що ми бачимо за оперативними даними станом на 5 липня? Ми бачимо, що місцевими органами по країні закуплено трошки більше 17% дидактичних матеріалів, 20% від потреби меблів, 15% від потреби комп’ютерного обладнання», – розповіла Міністр.

Вона відзначила, що серед найкраще підготовлених до нового навчального року, окрім Києва, також Сумська (меблі закуплено на 57,1% від потреби, дидактика –27%, комп’ютерне обладнання – 37,6%) та Одеська (меблі закуплено на 36,9% від потреби, дидактика – 34,8%, комп’ютерне обладнання – 10,6%) області.

Наразі одні з найменших обсягів закупівель мають Івано-Франківська та Запорізька області – близько 11% від потреби.

Лілія Гриневич також додала, що нині співфінансування місцевих органів самоврядування для НУШ по країні  становить  близько 33%. Найбільше власних коштів дала Волинська область, яка за рахунок своїх бюджетів подвоїла інвестиції в НУШ.

«Хочу нагадати, що цьогоріч Нова українська школа охопить майже 1 млн українських дітей. 1 млн дітей, які мають отримати можливість навчатися абсолютно за новими методиками, в абсолютно новому середовищі. Відвідую регіони, відвідую школи, зокрема НУШ. Хочу сказати, що перше, що я завжди запитую дітей, як вони відчувають себе в школі. Так от, середовище нової школи є абсолютно доброзичливим до наших дітей, дітям подобається навчання. Нам потрібно розвивати цю реформу та робити її доступною», – наголосив Володимир Гройсман.

Загалом, якщо врахувати всі субвенції з держбюджету, за останні 2 роки держава інвестувала в шкільну інфраструктуру майже 7 млрд гривень.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача