UA Рус

Як регіони реагують на рекомендації МОН щодо роботи навчальних закладів

16 жовтня 2020 1065 Друк
Як регіони реагують на рекомендації МОН щодо роботи навчальних закладів

жовтня Міністерство освіти і науки оприлюднило лист з рекомендаціями щодо встановлення в закладах загальної середньої освіти позапланових осінніх канікул з 15 по 30 жовтня та переходу ВНЗ на дистанційний режим навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

До таких рекомендацій прислухалися не всі заклади освіти, оскільки мають право самостійно планувати графік навчання та обирати режим.

У Київських школах осінні канікули розпочнуться з 21 жовтня та триватимуть до 28 жовтня. Відповідне рішення було ухвалено КМДА та направлено у вигляді рекомендацій до столичних закладів загальної середньої освіти. Як зазначає заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, цього терміну буде достатньо для відновлення безпечних умов для подальшого навчання дітей після виборів, оскільки більшість виборчих дільниць будуть розташовані саме в школах.

У школах Львова діти підуть на канікули з 19 жовтня. Адміністрація міста контролює ситуацію, проводить аналіз даних та керується лише здоровим глуздом під час прийняття будь-яких рішень, як повідомив Андрій Садовий.
За словами директорки департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олени Буйневич, осінні канікули в школах Одеси будуть встановлені з 26 жовтня. До того часу учні повинні встигнути опанувати новий матеріал перед тим як перейти на дистанційний формат навчання.

В школах Житомира канікули розпочнуться з 22 жовтня. Таке рішення було ухвалено з розумінням того, що пік захворюваності буде пізніше, і може припасти на час, коли діти будуть виходити з канікул, як повідомив голова міста Сергій Сухомлин.

Навчання в закладах загальної середньої освіти міста Чернівці буде відбуватися в звичному режимі. Коли розпочнуться осінні канікули наразі невідомо, але розгляд даного питання планується на наступному тижні, як повідомив секретар міської ради Василь Продан.

Як прокоментував керівник пресслужби Полтавської міськради Віталій Улибін, в школах Полтави довгострокові канікули не будуть запровадитися, оскільки в місті ситуація із захворюваністю на короновірусну інфекцію не є критичною, різкого збільшення хворих не спостерігається, а питання щодо переходу шкіл на дистанційний формат навчання буде вирішуватися батьками учні.

Діти в школах Запоріжжя підуть на канікули з 19 по 30 жовтня.

Школи міста Харкова будуть працювати у штатному режимі та не підуть на позачергові канікули.

У Калуші та Коломиї, Івано-Франківської області, канікули в школах розпочнуться з 26 жовтня та триватимуть до 1 листопада.

Перерва у навчальному процесу у школах Луцька відбудеться з 21 жовтня до 1 листопада, а в решті закладів загальної середньої освіти Волинської області – з 15 жовтня.

У школах Херсона канікули розпочнуться з 22 жовтня.

В Чернігівській області більшість шкіл вже на канікулах з 15 жовтня.

В школах міста Суми, яке перебуває у «червоній» зоні, осінні канікули розпочалися 15 жовтня та триватимуть до 31 жовтня.  

У більшості шкіл Луганської та Донецької областей, що знаходяться на підконтрольних Києву територіях, канікули розпочалися з 15 жовтня, в інших вони настануть з 19 жовтня.

В Дніпрі діти підуть на канікули з 22 жовтня, в Кривому Розу – з 19 жовтня.

З 19 жовтня розпочнуться канікули для учнів міста Рівне. Діти повернуться до навчання 2 листопада.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача