UA Рус

Як проводяться дистанційні уроки в Канаді - Олександра Журавльова

Як проводяться дистанційні уроки в Канаді - Олександра Журавльова

Викладачка Олександра Журавльова працює в Канаді і ділиться інформацією про місцеві школи та процес навчання.

Про онлайн відвідуваність в Zoomi.

В січні отримала повідомлення від української вчительки про дистанційне навчання, відповіла їй і написала пост. Але так старанно завчилася в своєму універі (в мене 2 семестр почався), що й забула про написане. Трохи пізно, але ділюся.

Повідомлення було наступного змісту. Чи у вас (в Канаді) зараз онлайн навчання в школах? Чи з'являються всі учні на урок? Як заставити учнів заходити в Zoom? Бо в нас катастрофа: з 30 учнів на уроці сидять 5-7.

В Альберті навчання після зимових канікул розпочалося 4 січня тижнем онлайну. А з 11 січня всі учні пішли ніженьками до нормальної школи.

Як відбувався цей дистанційний тиждень, розповім на прикладі нашого сина- семикласника та його школі.

Учні працювали згідно свого шкільного розкладу: перший математика - значить математика в Zoomi. Третій урок - фізкультура, то учні виконували вправи, переглядаючи відео, жонглювали тенісними м'ячами, або ж вчитель просив одягнутись і йти прогулятися. Наш Богдан все виконував. Особливо старанно жонглював (вся хата чула).

Як з технікою? Чи всі діти мають вдома комп'ютери? А якщо в хаті 3 дітей, а ноутбук лише один? Дирекція одразу попередила, що готує планшети. Батьки звертались в школу, і їхні діти отримали планшети в тимчасове користування.

Підпишіться на email розсилку!

Я ніколи не чула, як син говорить англійською, ми ж вдома українською спілкуємось. А тут випала нагода послухати - дитина вчиться, відповідає, бере участь в обговореннях.

Відкриваю тихенько двері в кімнату до Богдана, слухаю і поглядую на екран. Починаю рахувати учнів. "Мам, всі присутні," - каже Богдан і просить не заважати, тобто вийти.

У когось камера включена, у когось виключена, але весь екран заповнений маленькими віконечками. Чесно, я навіть не задумувалась про те, чи то учні такі сумлінні, чи то батьки такі відповідальні. Прийшло повідомлення від управління освіти і інструкції від директора школи, що вчимось 4-8 січня онлайн - значить виконуємо. Задають онлайн завдання - Богдан робить.

Раптом в середу після уроків дзвонить невідомий номер. Я на невідомі номери не відповідаю, і мені залишають голосове повідомлення.

"Доброго дня, сьогодні ваш син Богдан спізнився на урок. Для детальнішої інформації зайдіть в персональний кабінет PowerSchool. Передзвоніть за вказаним номером щоб пояснити причину".

Такий самий телефонний дзвінок отримав чоловік. Крім того на електронну пошту і мені, і чоловікові прислали таке ж повідомлення. Якби школа мала телефони дочок, то певно ще їм би подзвонила і написала.

Дитина вдома вчиться, в нас під носом, як так сталося?

Виявляється на перерві Богдан загрався в Minecraft і забув зайти в Zoom на урок математики. Запізнився на 20 хвилин. Вчителька зафіксувала факт спізнення в електронній системі PowerSchool.

Я вже колись писала, що у школі є декілька секретарів, які відповідають за сповіщення батьків про спізнення і відсутність дітей. Як бачите, свою роботу вони справно виконують!

А тепер скажіть, як би ви себе почували, коли протягом 5 хвилин ви отримуєте до хати 4 однакових повідомлення: "Ваш син спізнився. Передзвоніть за номером. Поясніть причину".

Звичайно, що ми провели виховну бесіду з хлопцем, він пообіцяв, що більше такого не буде. А тато дзвонив у школу вибачатися.

Ото сиджу, вчуся, штудіюю документи, нормативні акти МОН Альберти. Натрапила на інформацію про порушення поведінки (кожен наступний пункт, якщо попередній безрезультатний).

Школа зобов'язана сповістити батьків (осіб, що їх заміняють) про недотримання вимог чи порушення поведінки. Працює!

Школа сповіщає батьків про порушення в письмовій формі.

Проводиться виховна бесіда з батьками та учнем, виробляється план дій для учня, підписується учнем і батьками.

Дирекція має право відсторонити учня від навчання (до 5 днів).

Дирекція має право виключити учня зі школи (ст.24, Шкільний Акт).

Чи когось відсторонили і вигнали? Не чула. Проте більше не дивує, чому всі учні присутні в Zoomi.

П.С. Мої любі випускники, як добре, що 11 клас ви закінчували не в Канаді. Бо декого з вас вигнали б зі школи за спізнення. Люблю і скучаю!

Олександра Журавльова

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача